Nøgne Ø fikk revansje i Bryggeribråk

For et år siden slo Ringnes ut Nøgne Ø i den første runden av den første sesongen av Bryggeribråk på Håndverkerstuene i Oslo. I går kveld var det igjen klart for et nytt oppgjør mellom de to bryggeriene.

Nøgne Ø fikk revansje i Bryggeribråk

Det ble en jevn og spennende kamp mellom Nøgne Ø og Ringnes i Bryggeribråk på Håndverkerstuene mandag kveld. Til slutt var det Grimstad-bryggeriet som gikk av med seieren, og de fikk med det revansje for tapet i fjorårets Bryggeribråk.

Ringnes vant forretten, mens Nøgne Ø klarte å samle flest stemmer til hovedretten. Seieren kom med desserten – mandelis med mandelkrem og karamelliserte epler – hvor bryggeriet satset på sitt nye øl Quadruppel. Med to år på rødvinsfat og en alkoholstyrke på hele 15,5 prosent, var dette et øl som fikk selv Ringnes’ moderne klassiker Julebokk fra 2014 til å virke som et øl i lettvekterklassen.

– Vi skulle selvfølgelig gjerne ha vunnet, men vi møtte en sterk motstander i kveld, sa stemningsskaper i Ringnes, Sigrid Strærtkvern, til Ølportalen etter at nederlaget var et faktum. Men selv om det ble tap, var hun veldig fornøyd med arrangementet. – Ved å rette oppmerksomheten mot øl og mat i kombinasjon gjør dette arrangementet alle bryggeriene til vinnere, understreket hun.

Nøgne Ø var naturlig nok strålende fornøyd med seieren. Casper Sørensen, som representerte bryggeriet for kvelden, nærmest hoppet av glede og tok en seiersrunde rundt i lokalet etter at bryggeriet ble utropt som kveldens vinner. Nå kan Sørlandsbryggeriet rette blikket fremover mot neste runde. Konkurransen er ekstra hard i år med 16 deltagende bryggerier fra hele Norden. – Vi tar en kamp av gangen, svarte Sørensen på spørsmål om bryggeriet nå går for hovedpremien i Bryggeribråk. Samtidig som han er klar over at konkurransen fremover er tøff, er han også klar på at Nøgne Ø har stor appetitt på flere seire. – Alle bryggeriene som er med har et sterkt ønske om å vinne Bryggeribråk. Det har også vi, smilte han.

Neste uke møter Haandbryggeriet danske Hornbeer til en ny kamp i Bryggeribråk.

Skriv en kommentar