Ølforedrag i Risør

Ølrevolusjonen brer stadig om seg. Ølinteresserte i Risør kan nå se frem til ølforedrag med Hugo Ivan Hatland på Det Lille Hotell.

Ølforedrag i Risør

13. juni blir det ølforedrag med Hugo Ivan Hatland på Det Lille Hotell i Risør. Foredraget er det første i det arrangørene håper kan bli en lenger serie. – Vi har flere foredragsholdere som har sagt seg villige til å komme til Risør, og vi ser nå på mulige datoer, forteller Jan Ove Steinsvik. Steinsvik, som til daglig driver det nye Gulating-utsalget i Arendal, ser frem til et spennende foredrag i Sørlandsbyen.

Hatland utga i fjor boken «Den norske ølrevolusjonen» sammen med Gahr Smith-Gahrsen og Skjalg Ekeland. I tillegg er han mannen bak ølbloggen Godt i glasset, og han skriver for Ølportalen og er en av dem som driver Vestkast, Norges første podcast om øl og ølbrygging. Det er med andre ord en erfaren ølhund som tar turen til Risør.

Foredraget vil handle om øl i Norge, om hva det har vært og om hva det er i dag. Hatland vil trekke linjene helt tilbake til før vår tidsregning og går gjennom ølbryggekunsten opp gjennom tidene, inkludert den industrielle ølrevolusjonen på 1800-tallet, pilsens overtakelse av markedet på 1900-tallet og ender til slutt med ølrevolusjonen som har skylt over landet de siste ti årene.

– På 1800-tallet hadde vi faktisk bryggerier med navn som Norway Pale Ale Brewery og Christiania Porterbryggeri, men disse gikk konkurs, og øltypene har ikke fått fotfeste i Norge før de siste årene. Den norske ølhistorien er veldig interessant, og mange vil nok få seg et par overraskelser. Jeg er veldig glad i anekdoter, og dem skal folk få en del av, forteller Hatland.

I tillegg til foredraget, vil det bli muligheter til å få kjøpt en rekke godbiter. Den største godbiten av dem alle, er at arrangørene har fått tak i noen flasker med Westvleteren 12. Dette ølet er flere ganger kåret til verdens beste øl av Ratebeers brukere, og har oppnådd en nesten mytisk status, da det er et øl som det produseres lite av hvert år, i tillegg til at det offisielt kun er for salg fra klosteret hvor det brygges.

De som er interesserte i å få med seg foredraget med Hatland, må kjenne sin besøkelsestid. Påmeldingsfristen er førstkommende onsdag, og det må være minst 20 påmeldte for at arrangementet skal gjennomføres som planlagt.

Skriv en kommentar