Færder på Færder’n

Enkelte kombinasjoner burde være en selvfølge. Øl fra Færder Bryggeri på Færederseilasen er en av dem.

Færder på Færder’n

Industripils blir ikke å oppdrive på Færderseilasens lørdagsfest. Det er nemlig Færder mikrobryggeri som skal stå for all ølservering.

Vi ser stadig at håndbrygget øl er representert på store og små arrangementer rundt om landet, men da gjerne side om side med pils fra et av de større norske bryggeriene. Seilerne som legger til kai i Horten lørdag 13. juni har derimot ikke pils å velge i, da det kun blir øl fra Færder. Vil dette bety at de som vil ha en ankerpils, heller velger vin eller musserende, eller vil de åpne øynene for a det også finnes mye annen øl enn pils. Vi måtte høre hva Mathias Krüger i Færder mikrobryggeri hadde å si om saken.

– Interessant for mikroøl-Norge

– Når det gjelder Færderseilasen er det et interessant forsøksprosjekt for hele mikroøl-Norge, fordi dette må være et av de største arrangementene som ikke er ølfokusert som selger kun mikroøl. Vi lurer veldig på hva forbrukerne vil synes når de ikke får Hansa eller Ringnes pils, sier sjefsbryggeren i Færder.

Færder bilde 2-1

Bryggesjef Mathias Krüger, helt til venstre, vil være tilstede på festen og servere øltørste seilere Færder-øl

Krüger mener selv at Færder i bunn og grunn brygger ganske milde og balanserte brygg.

– Vi er veldig spente på mottakelsen, men vi er ikke livredde. Vår Skjærgård er en ale, men den er clean og ikke veldig fruktig, og vi tror at den vanlige pilsdrikkeren, hvis han fortsatt eksisterer, ikke lar seg skremme av det ølet. Vi tar med Pale Ale og Belgisk Lys på tapp også, og her får de som vil ha det henholdsvis mer bitterhet og humlearoma og mer hvete og belgisk preg, forklarer Mathias Krüger.

– Fin profilering

Så hvordan klarer et mikrobryggeri «å feie» unna alle de store industribryggeriene og få enerett på et slikt arrangement?

– Vi snakket med KNS (Kongelig Norsk Seilforening) som er arrangøren for Færdern og de som er ansvarlige for serveringen i målområdet i Horten. De var veldig interessert i å prøve med øl fra Færder, og i løpet av samtalene ble det klart at det ikke var noen grunn til å ikke gå for kun øl fra Færder! Navnet og vår beliggenhet har selvfølgelig mye med saken å gjøre, kan bryggesjefen fortelle.

– Å være til stede på Færdern gir oss selvfølgelig en veldig fin profilering. Maritime signalflagg og en seilas som går i vår skjærgård passer veldig bra for vårt bryggeri.
Hvis du i Horten i morra, men ikke har seilt Færderseilasen skal det likevel være mulig å komme inn og delta på festen. Det er konserter og annet opplegg og stor stas i byen denne lørdagen. Er du der har du ogs mulighet til å diskutere øl med bryggesjefen selv, da Mathias Krüger kommer til å være til stede og servere øltørste seilere.

Skriv en kommentar