Klart for åpning av BD57

Onsdag åpner dørene til Norges første BrewDog-bar – BD57 – i Oslo.

Klart for åpning av BD57

Maya Borrevik (t.v.) og Jan Thomas Nybakk inviterer til åpning av BD57 på Grünerløkka.

Etter tre måneder med oppussing og klargjøring av lokalene, er det nå klart for åpning av Norges første BrewDog-bar i Markveien på Grünerløkka. I forrige uke kom skjenkebevillingen i orden, og onsdag – 17. juni – åpner dørene for publikum for første gang. Eierne Maya Borrevik og Jan Thomas Nybak håper på mange folk og god stemning til åpningen.

I Norge blir baren hetende BD57 for å unngå konflikt med norsk alkohollovgivning. BrewDog-logoen vil også være fraværende, både ute og inne. – Folk som har besøkt BrewDog barer i andre land vil nok kjenne seg igjen og kunne se at dette er en BrewDog-bar, sier Borrevik til Ølportalen. – Vi har fått inn mange dyktige folk til å jobbe i baren. Nesten alle som jobber der brygger selv, og alle har god kunnskap om øl og bransjen. Kunnskap hos bartenderne er nettopp noe av det som kjennetegner en BrewDog bar, uttdyper Nybak.

Estetikken i lokalet vil også virke gjenkjennelig fra andre BrewDog barer som er etablert. Lokalet er pusset ned til mursteinen, og det er en stor grad av gjenbruk av materialer i interiøret. Blant annet er deler av veggene og sitteplassene bygget opp med gammelt gymgulv. Det er også mye grafitti-kunst på veggene. Artisten «Fisher», som har utsmykket de fleste BrewDog-barene i verden, har fått utfolde seg i det nye lokalet på Grünerløkka. Flere lokale kunstnere har også bidratt til å gi liv til lokalet.

Her, i Markveien 57 på Grünerløkka i Oslo, kommer Norges første BrewDog-bar, «BD57».

Her, i Markveien 57 på Grünerløkka i Oslo, kommer Norges første BrewDog-bar, «BD57». Ove Haugland Jakobsen

Vestlandsøl

I baren blir det 20 linjer med fatøl. Den siste linjen er også splittet slik at det er mulig å sette på en «humlekanon», kjent fra andre BrewDog-barer. Til åpningen vil det være hovedfokus på øl fra BrewDog. Blant annet vil Paradox Islay, IPA is Dead-serien og Abstrakt:18 være tilgjengelig. BD57 satser også på alkoholfritt på fat ved å tilby Nanny State.

Det blir andre spennende ting på fat til åpningen. Blant annet kommer Nøgne Øs Sparkling Sake på fat. Det samme gjør sideren til Egge Gård. Fremover kommer det til å bli jevnlig utskiftning av øl i baren, både fra norske og utlandske bryggerier, i tillegg til at det selvfølgelig alltid vil være en rekke øl fra BrewDog tilgjenelig.

– Vi har begge mange kontakter på Vestlandet, og vi er veldig glade i de vestlandske bryggeriene som har blitt etablert de siste årene. Særlig Voss og 7 Fjell vil fort bli å finne hos oss. Vi synes også Lindheim Ølkompani lager mye godt øl, og vil ta inn øl fra dem, forteller Nybak. BD57 vil også importere en rekke øl selv for å få tak i ekstra sjeldne godbiter. – Vi vil ha en egen bil for å kjøre rundt i Skandinavia for å få tak i godt øl. Vi er begge glade i surøl, og det blir nok også en tur til Belgia med bilen, sier Nybak, som lover at det alltid vil være en utvalg av surøl i baren.

Krankupp

I tillegg til baren, vil det bli satset på å få flere aktiviteter hver uke. Lokalene til BD57 går over to etasjer, og underetasjen vil bli brukt til en rekke arrangementer. – Her ønsker vi å arrangere ølsmakinger, 3-retters menyer med øl, smakinger med øl og whisky sammen, og smakinger med øl og sjokolade og øl og ost. På sikt vil vi også ha akustiske konserter og andre kulturelle arrangementer. Vi vil blant annet ha byttemarked og invitere inn lokale kunstnere, forteller Borrevik.

– Vi ønsker å bidra til lokalmijløet. Oslo begynner å bli veldig bra på ølfronten, men vi tror at vi kan gi et godt bidrag til miljøet, sier Nybak. Også i baren vil det bli aktiviteter. Borrevik og Nybak satser på å få til flere krankupp. Øverst på denne listen står Voss Bryggeri og Lindheim Ølkompani.

Vis 4 kommentarer

  1. Men å involvere/invitere aksjeeierne ble glemt…

    1. Nei, logg deg inn på equitypunks.com for info.

  2. Litt sent dessverre, fikk beskjed om at invitasjoner kom til å bli sendt ut.

  3. Hva blir åpningstidene deres?Og vil dere ha uteservering? Håper virkelig jeg kan få smakt Tokyo* på tapp ved anledning, verdens beste stout

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.