4 x Sommer

Sommeren lar vente på seg i det meste av landet, men i Grimstad har den kommet fir-foldig.

4 x Sommer

En del bryggerier lager sommerøl. Det blir da ofte en gjentagelse av fjorårets og gjerne en lys lager eller, for de litt mer vågale, en pal ale. Nøgne Ø er ikke verre på det enn at de kommer med 4 forskjellige sommerøl i år. Alle i butikkstyrke og ingen av dem i de to nevnte stilene (i alle fall om en er litt snill angående IPAen).

Om det er beslutningsvegring, anarki eller rett og slett lyst til å slippe fri skapertrangen som ligger bak vet vi ikke, men Nøgne Ø kjører for tiden en runde der alle bryggerne får brygge det ølet de selv ønsker. Et opplegg som blant annet har gitt oss Dragonwort. 3 av sommerølene har blitt til som en del av denne friheten, mens den siste er et samarbeidsbrygg mellom Nøgne Ø og spanske Naparbier.

Nøgne rolftorevik

Rolf Tore Vik

Sourweisse er brygget av Rolf Tore «Toa» Vik. Den beskrives som syrlig, frisk og lettdrikkelig. Han forteller at han smakte sin første berlinerweisse i København for mange år siden og har hatt lyst til å brygge den lenge. Nå bød omsider muligheten seg. Sourweisse er ikke en ekte berlinerweisse, men «Toas» tolkning av stilen. Timingen kunne neppe vært bedre, ettersom berlinerweisse ser ut til å være årets in-øl.
3,5% / 8 IBU

Nøgne runekarlsen

Rune Karlsen

Strandhogg er brygget av Rune Karlsen og han beskriver den slik: «Tenk deg en varm dag. Det er stille. Du kjenner en svak bris av sjø. Solen steiker. Du lukker øynene og tar en slurk…» Ølet beskrives som lett syrlig, lett saltet og smaksatt med bjørnebær. At det ble bjørnebær er selvsagt ikke helt tilfeldig for som bryggeren sier: «På den «nøgne ø» vil man kunne plukke bjørnebær på sensommeren…
4,0% / 5 IBU

Paul Arvid Håstø

Paul Arvid Håstø

Rabarbrablonde er brygget av Paul Arvid Håstø. Han  forteller at han tenkte noe syrlig måtte passe perfekt på en varm sommerdag og dermed kom ideen om et rabarbraøl. Utfra beskrivelsen er vi en enige i at det bør være et passende øl til å ta med når en finner seg en plass i solen og sitter der og lar tankene vandre. Muligens vandrer de tilbake til barndommens rabarbra og sukker i pose….
 4,5% / 8 IBU

Edvard Hortemo

Edvard Hortemo

Session IPA er resultatet av at Kjetil Jikiun i fjor var i Spania og brygget Black Rain sammen med Juan A. Rodrigues Pineda på Naparbier og at Juan i år har vært på gjenvisitt i Grimstad. Han har sammen med Edvard Hortemo snust seg gjennom det meste av Nøgne Øs humlebeholdning og de endte opp med en Session IPA med Wakatu, Kohatu og Dr. Rudi. Alle fra New Zeeland og sammen gir de et øl som etter sigende lukter av ferskpresset sitron og litt furunål.
4,7% / 20 IBU

Ølene vil bli tilgjengelige fra begynnelsen av juli. Ettersom de ikke er listet sentralt fra butikkjedene må de som ønsker å smake dem oppsøke spesialbutikker eller dagligvarebutikker med spesielt godt ølutvalg. De vil også bli tilgjengelige for utelivsmarkedet.

Vis 4 kommentarer

 1. Har noen peiling på hvor dette selges i Bergen?

  1. Den distribueres via Måkestad og de eneste de hadde ordre fra da jeg sjekket var ICA Måseskæret, med forsiktige 1 kasse av hver.

   1. Takk Sammy.
    Da får jeg hyve med på telefonen

  2. Jeg tenkte å prøve å bestille inn ihvertfall én av de til å ha på tapp på Ujevnt. Får se hva som er tilgjengelig. Blir enten sourweisse eller rabarbragreien. Bestiller varer i morgen. Så dersom vi er heldige så er det på tapp på torsdag kanskje?

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.