Rollebytte for Nøgne Ø i Bryggeribråk

Rollene er byttet om når Nøgne Ø møter Lindheim Ølkompani i den første kvartfinalen av Bryggeribråk.

Rollebytte for Nøgne Ø i Bryggeribråk

Kvartfinalene står for tur i årets utgave av Bryggeribråk på Håndverkerstuene i Oslo. I fjorårets utgave gikk Nøgne Ø ut av konkurransen i første runde da de møtte Ringnes. I år møttes bryggeriene på nytt, men denne gangen var det Nøgne Ø som gikk seirende ut av kampen mellom den lille utfordreren og det store veletablerte bryggeriet.

Til mandagens kamp er rollene byttet om for Nøgne Ø. Nå er det de som er det store bryggeriet som møter den lille utfordreren. Kampen står mellom Nøgne Ø og Lindheim Ølkompani i den første kvartfinalen. Kampen blir også et nabooppgjør mellom Aust-Agder og Telemark.

Casper Sørensen i Nøgne Ø strekker armene i været etter seieren over Ringnes i Bryggeribråk

Nøgne Ø seiret mot Ringnes i den innledende runden av årets Bryggeribråk.

– Vi kan si at det er et slags derbyoppgjør, smiler Tom Young i Nøgne Ø. Selv om Nøgne Ø er det større og mer etablerte bryggeriet i denne kampen, tror ikke Young på et favorittstempel. – Jeg tror vi stiller ganske likt, og at vi ikke har noen fordel av å være et større bryggeri. Vi skal også huske på at Ringnes har en langt mindre ølportefølje enn oss, men vi ble likevel slått av dem. Å ha mange forskjellige øl er ikke nødvendigvis en fordel, forklarer Young.

Vennskapelig

Før kampen er stemningen mellom de to bryggeriene god og vennskapelig. – Dette er noe som er moro å være med på sammen, og vi har en veldig god tone mellom bryggeriene, forsikrer Ingeborg Lindheim i Lindheim Ølkompani. Hun tror også det blir god stemning under mandagens kamp. – Folk kommer med et åpent sinn. Det skal være fokus på øl og mat i kombinasjon, og ikke bryggeriene. Dette synes jeg også Hans (Tryggvasson red.anm.) er veldig flink til å påpeke. I kampen mot Ugly Duck var det veldig god stemning hele veien, forteller Lindheim som tror mandagens kamp kan bli en underholdende kveld for publikum.

Et av kjennetegnene ved Bryggeribråk har vært kjøkkenets solide innsats og fantasi når det gjelder sammensetning av retter. Nå som vi har kommet til kvartfinalene, har kjøkkensjef Kim Mariasson og hans dedikerte team høynet vanskelighetsgraden merkbart fra de innledende rundene. Vi møtte bryggerienes representanter mens de smakte seg gjennom mandagens meny for første gang. De merket seg at kjøkkenet hadde kommet opp med noen svært spennende, men krevende kreasjoner.

Mandagens meny består av øldampede blåskjell til forrett, kalvefilet til hovedrett og lakris- og pæreis til dessert. Utfordringen ligger i at kjøkkenet er dyktige til å finne tilbehør som passer perfekt inn, men som kan endre karakteren til retten totalt, og dermed hvilket øl som vil passe best til. Både Young og Lindheim var klare på hva de så etter i ølet de skulle velge ut til rettene. – Når ølet blir bedre ved å settes til maten enn det det vil være på egenhånd, så er det et godt tegn på at du har en god kombinasjon, forklarer Lindheim. – Jeg tenker spesielt på balanse i smakene. Det bør ikke bli for mye kontrast mellom ølet og retten, sier Young.

Bryggeriene har også plukket opp noen tips fra fjorårets vinner. – Sigrid var utrolig flink til å fortelle om rettene og hvordan ølet var satt til retten for å gi en ny smaksopplevelse. Hun fortalte folk hva de skulle lete etter og hvordan alle ingrediensene fungerte sammen for å gi den beste smaksopplevelsen, kommenterer Young.

Norsk dominans

I kvartfinalene står det nå hele seks norske bryggerier igjen. Ved årets Bryggeribråk har et av målene vært å skape en nordisk kamp om å bli det beste bryggeriet til å sette øl til mat. Etter de innledende rundene er det nå kun to utenlandske bryggeri som står igjen. Svenske Gotlands Bryggeri kom seg videre etter seier over bergenske 7 Fjell i den aller første runden av Bryggeribråk. Danske Hornbeer seiret over Haandbryggeriet.

– Jeg vet ikke hvorfor de utenlandske bryggeriene ikke har gjort det bedre, men de har møtt veldig god motstand fra de lokale bryggeriene, sier Hans Tryggvasson i Håndverkerstuene til Ølportalen. Hvorvidt det blir helnorsk i semifinalene eller ikke, avgjøres 31. august og 14. september. Da møter henholdsvis Gotland Kinn og Hornbeer møter Ægir.

De som ønsker å få med seg kvartfinalene bør sikre seg billett på forhånd. Da Ølportalen publiserte denne saken, var det fortsatt noen få billetter igjen til den første kvartfinalen.

Kampoppsett

Følgende bryggeri skal kjempe om de fire plassene i semifinalene:

  • 24. august: Nøgne Ø vs. Lindheim Ølkompani
  • 31. august: Gotland vs. Kinn
  • 7. september: Austmann vs. Lervig
  • 14. september: Ægir vs. Hornbeer

Skriv en kommentar