Bryggeriboom for mikrofestival

Det blir tett mellom bryggeriene på årets utgave av Grünerløkka Mikrobryggfestival. I år kommer det også flere utenlandske bryggerier til bakgårdsfestivalen ved Sofienbergparken.

Bryggeriboom for mikrofestival

I morgen er det igjen klart for Grünerløkka Mikrobryggfestival. Som ved tidligere år, åpner Grünerløkka Brygghus porten til bakgården utenfor bryggeriet for to dager med ølfestival. I år er det hele 22 bryggerier som deltar på festivalen. Det er for første gang flere internasjonale bryggerier på deltagerlisten. Beavertown, BrewDog, CAP, Wild Beer og De Molen vil nøre å finne på bryggeriområdet.

– Vi har kanskje tatt litt av når det gjelder antall bryggerier. I år var det 13 bryggerier på festivalen. Vi er kanskje den minste festivalen i kapasitet, men blant dem som har flest bryggerier, forteller Jean-Paul Watson i Grünerløkka Brygghus til Ølportalen. – Vi klarer ikke å si nei til de som har vært på festivalen før, samtidig som vi ønsker nye bryggerier velkommen, forklarer Kjetil Johnsen.

Med mange bryggerier blir det også mange forskjellige øl å se frem til. I år har arrangørene valgt å kun ha øl på fat. Flere av bryggeriene vil ha med seg mange ulike øl, men kun ett fat av hver og rotere på utvalget. Dette gjelder særlig noen av de større bryggeriene. Enkelte øl kan derfor bli fort utsolgt og utvalget vil til enhver tid variere.

Vespa og Humla

Her, ved Vespa & Humla på Grünerløkka i Oslo, blir det mikrobryggfestival i to dager fra og med i morgen, fredag.

Større plass

Selv om festivalen de siste årene har vært godt besøkt, og interessen for årets festival har vært enorm, ønsker verken Johnsen eller Watson å flytte på festivalen.

– Noe av det som gjør denne festivalen så bra, er at den er liten og intim. Det er en bakgårdsfestival, og flere av bryggeriene har sagt at det er deres favorittfestival nettopp fordi den er liten. Det er veldig god stemning mellom bryggeriene på festivalen, forteller Watson.

Brygghuset har tenkt på muligheten for en større festival, men det ville blitt et annet konsept, og er ikke noe som er aktuelt i nærmeste fremtid. – Vi har tenkt på å utvide med en dag, men vi synes størrelsen på festivalen er passende, sier Watson.

I år blir det likevel noe bedre plass på festivalen. Kafepuben Vespa & Humla åpnet dørene for en uke siden og blir en del av festivalområdet. Det gjør at det blir mellom 100 og 150 ekstra plasser sammenlignet med i fjor, og den totale kapasiteten blir mellom 450 og 500 personer. Det er likevel en fordel å være tidlig ute. Selv med ekstra plass er det sannsynlig at det fort fylles opp. I fjor ble det kø for å slippe inn kun noen få timer etter at festivalen åpnet. Siden festivalen er gratis, vil det i år være slik at personer som forlater festivalområdet må stå i kø for å komme inn igjen hvis de senere vil tilbake.

Musikalske innslag

Som tidligere år, blir det også i år musikalske innslag på festivalen. Fredag spillertrioen Jazzbanditt på festivalen, mens Halden-bandet Twangomatics spiller opp til surf-rock på lørdag. Oslo Radioorkester avslutter som vanlig festivalen på lørdag.

I tillegg til godt øl, blir det også muligheter for å smake på god mat i løpet av festivalen. Vespa & Humla vil ha en egen festivalmeny under hele festivalen. Inne på selve festivalområdet blir det servert pølser fra Strøm Larsen i regi av Grünerløkka Brygghus.

Festivalen starter klokken 15 fredag og klokken 13 lørdag, og stenger klokken 23 begge dager. Ølportalen vil legge ut og oppdatere listen over øl som serveres på festivalen i vår arrangementskalender.

Skriv en kommentar