Svensk knockout i Bryggeribråk

Gotland Bryggeri tok storeslem på Håndverkerstuene mandag kveld. De blir det andre bryggeriet som er klar for semifinalene i årets Bryggeribråk.

Svensk knockout i Bryggeribråk

Med Sveriges ambassadør til Norge, Axel Wernhoff, på plass, gjorde Gotlands Bryggeri rent bord da de møtte Kinn til Bryggeribråk på Håndverkerstuene i den andre kvartfinalen av årets Bryggeribråk. I en jevn og spennende match, stemte publikum frem det svenske bryggeriet som vinner av beste øl til både forrett, hovedrett og dessert. Dermed gjorde bryggeriet reprise av den første kvartfinalen, hvor Lindheim tok en trippel over Nøgne Ø.

Dessertøl

Bryggeriene valgte ulike ølstiler til desserten.

Kokkene på Håndverkerstuene hadde laget en spennende og utfordrende meny for de to bryggeriene, med den røde tråden «En Viking i Øst». Til forrett var det dansk smørbrød med marinert sild, chili, ingefær, koriander, limekrem, beter og wasabichips. Hovedretten besto av andebryst på portvinsmarinert pak choi, andelever-kirsebær (andelever formet som kirsebær!), kålsalat og potet, mens desserten besto av hjemmelaget «kvikk lunsj», mango og litchiiskrem.

Gotland og bryggermester Johan Spendrup valgte en spenstig strategi med en hvete-IPA til forrett og en blåbær-IPA til hovedrett. Kinn valgte sitt Slåttøl til forretten og Solsnu, en bière de garde, til hovedrett. Til desserten gikk Gotland for en barley wine, Wisby Barley Blot, og Kinn for Svartekunst.

Etter at tapet var et faktum, gratulerte Espen Lothe i Kinn Spendrup med seieren og valget av øl.

– Gotland viser at det faktisk går an å sette IPA til mat når de setter to IPA på menyen her og går frem og vinner, sa Lothe. Spendrup benyttet seierstalen til å invitere Kinn over til Gotland for å brygge et samarbeidsøl. Lothe virket til å ta utfordringen på strak arm, og foreslo einer som et typisk vestlandsk ølkrydder som kunne passe i et felles brygg. Dette vil bli første gang de to bryggeriene samarbeider om et øl. – Det er fascinerende at slike konkurranser også kan føre til godt samarbeid, sa Spendrup til Ølportalen. Hva samarbeidet vil føre til, vil bryggeriene planlegge nærmere fremover, men øst mot vest vil bli et tema. Et samarbeidsøl kan vi forvente å se i løpet av 2016.

Neste kvartfinale går av stabelen mandag 7. september. Da møtes Austmann og Lervig til dyst på Håndverkerstuene.

Gotlands Bryggeri mot Kinn Bryggeri

Skriv en kommentar