Voss vant slaget om Vestlandet

Konkurranseinstinktet er intakt. Jeanette Lillås smiler fra øre til øre, sier at Voss Bryggeri stort sett vinner alt de stiller opp i. Og så ler hun. ”Helt ærlig, så er jeg mest overrasket over at det artigste ikke var å vinne, men å delta.”

Voss vant slaget om Vestlandet

Uventet

Det har vært god stemning på restauranten Bare Vestland i Bergen de tre siste tirsdagene. Fire vestlandsbryggerier har tevlet om å bli best i klassen; hvem er flinkest til å pare øl til mat?

I de innledende rundene gikk Voss Bryggeri videre på bekostning av 7 Fjell Bryggeri, mens nyvinningen Lysefjorden på overraskende vis klarte å kneble Kinn Bryggeri.

Så glad blir Voss Bryggeris daglige leder, Jeanette Lillås, når hun vinner Slaget om Vestlandet.

Så glad blir Voss Bryggeris daglige leder, Jeanette Lillås, når hun vinner Slaget om Vestlandet.

”Utrolig artig og uventet å komme til finalen,” sier Rune Birkeland, bryggerimesteren hos Lysefjorden.

Lysefjorden Mikrobryggeri er et av mange nyetablerte bryggerier i Norge, og det å komme til finalen i Slaget om Vestlandet gir dem hyggelig drahjelp. På finaledagen var det ett år siden Lysefjorden brygget sitt første øl, og dagen i går var også Rune Birkelands første dag som lønnet heltidsbrygger.

Lysefjorden er på vei oppover, og tapet i finalen var således ikke vanskelig å svelge.

 

”Jeg er litt overrasket over hvor gøy jeg syntes at dette var,”
sier Jeanette Lillås om seieren i Slaget på Vestlandet.

 

Vorspiel

Vanskelig å svelge var heller ikke maten til Bare Vestland. Restauranten har spesialisert seg på bruk av lokale råvarer, og på gårsdagens meny fant vi blant annet klippfisk, lysing og stikkelsbær.

Noe av det som er gøy med øl- og matparinger, er å merke hvordan øl endrer seg i møtet med mat. Et godt øl er ikke nødvendigvis et godt øl i møtet med en spesifikk matrett. Det er kjemi. Passer det sammen? Smaker dempes, forsterkes, understreker eller forsvinner i dette møtet. Og utfordringen til bryggerne består i å finne de beste kombinasjonene. Under Slaget om Vestlandet har vi vært vitne til både gode og mindre gode matcher. Et høydepunkt under finalen for undertegnede var hvor godt Voss sin #100 Einerlåg IPA sto til lysingen.

Slaget om Vestlandet har vært et samarbeid mellom Bare Vestland og Bergen Ølfestival, som går av stabelen førstkommende helg.

”Det har vært et perfekt vorspiel til festivalen,” sier Stian Krog, festivallederen som sammen med undertegnede, Hanne Frosta og Charlotte Reksten Daae var dommere i konkurransen.

Thomas Caldwell, daglig leder ved restauranten, forteller at de har latt seg inspirere av Håndverkerstuenes Bryggeribråk, men at de har tilført en egen touch. Vestlandsvrien har falt i smak, tirsdagsarrangementene har vært utsolgt, og det er bare å håpe på at suksessen blir gjentatt.

Skriv en kommentar