Fet seier til Austmann

Austmann trakk til slutt det lengste strået etter tre intense retter på Håndverkerstuene i går.

Fet seier til Austmann

Vinko Lien Sindelar i Austmann Bryggeri kunne juble over seier etter tre intense retter på Håndtverkerstuene.

Austmann er dermed det tredje bryggeriet som kvalifiserer seg til semifinalene i årets Bryggeribråk. Fra før er Lindheim Ølkompani og Gotlands Bryggeri klare, og om en snau uke avgjøres det om det blir Ægir eller danske Hornbeer som får den siste plassen i semifinalene.

Etter seieren, kommenterte Vinko Lien Sindelar fra Austmann at semifinalene kom til å bli vanskelige, men at bryggeriet ville stille med spennende øl. Allerede nå i kvartfinalene har vanskelighetsgraden økt, og det var kraftig kost som stod på menyen denne gangen. Menyen hadde fått navnet «Håndverkerens Gatemat», og den levde uten tvil opp til dette. Til forrett stod fritert torsketunge med friterte poteter og urteremulade på menyen. Hovedretten var burger med karamellisert løk, västerbottenost og pickle’s. Desserten bestod av en sjokoladedonut laget med forårets tributeøl til vinneren Ringnes – Pryl – av Kinn.

Bryggeriene valgte ulike retninger til rettene. Til forretten valgte Austmann en saison, Citra Saison, mens Lervig gikk for en pale ale, 1349 Pale Ale. Publikum stemte overveldende med valget til Austmann. Til hovedretten gikk det motsatt vei. Austmann satset på sin Ferdaminne, et kraftig mørkt øl på over ni prosent, mens Lervig gikk for Softly Softly, en flamsk rød på 6,6 prosent. Her stemte publikum med god margin for Lervigs valg av øl.

Kampen mellom de to bryggeriene fikk en spennende, og for mange overraskende slutt. De to bryggeriene stilte opp med to svært forskjellige øl til desserten. Mens Austmann satset på nok et kraftig øl, den belgiske trippelen Fader Halvard på hele ni prosent, gikk Lervig for en langt mer alkoholsvak berliner weisse, Sour Cassis Chardonnay BA, på fire prosent. Lervigs valg av øl fungerte meget godt til desserten, og ved flere av bordene var det stor tro på seier til Lervig. Avstemningen viste imidlertid at Austmanns øl også ble verdsatt av publikum, og de vant runden, og dermed kvartfinalen, med noen stemmers overvekt.

Siste kvartfinale i Bryggeribråk går av stabelen førstkommende mandag, 14. september.

Kampklare bryggerier

Linda Merete Skogholt i Lervig Aktiebryggeri og Vinko Lien Sindelar i Austmann var i kampmodus på Håndverkerstuene. Riktignok med en smule mer dramatikk til ære for fotografen. Ove Haugland Jakobsen

Skriv en kommentar