Ringnes Polaris Røykbokk er Årets øl

Juryen mener Polaris Røykbokk er et meget bra øl som scorer godt på kriteriene for prisen. Det er både nyskapende, markedsføringsmessig gjort bra, og ikke minst et godt øl.

Ringnes Polaris Røykbokk er Årets øl

Årets øl 2015 - Ringnes Polaris Røykbokk

Vinneren av Årets øl ble annonsert på Matstreif på Rådhusplassen i Oslo i dag. Det var i alt 56 øl som var påmeldt konkurransen i år, og i den siste finalerunden kjempet fem øl om tittelen, som i år gikk til røykbokken fra Ringnes.

Ringnes lanserte Polaris-serien i 2012 med sitt samarbeidsbrygget med Garrett Oliver fra Brooklyn Brewery, Imperial Polaris, og har siden da sluppet løs sine bryggerne én gang i året for å lage noe gøy. Årene etter ble Superior Polaris, den fatlagrede utgaven av Imperial Polaris, sluppet. I fjor ble Polaris Baltisk Porter brygget sammen med de ivrige hjemmebryggerne Anders Christensen og Steinar Hamre.

I år er ølet en røykbokk med malt fra Stjørdalen, nærmere bestemt dyrket på Roar Sandoddens egen gård, og maltet og tørket i såinnhuset hans. Det har vært mulig å få tak øl med maltet hans før. Han har brygget Stjørdalsølet Alstadberger hos Klostergården bryggeri på Tautra. For de som ikke har smakt dette, er det som å smatte på en litt svett, røkt, slitt sal – med god maltsødme i tillegg. Noen elsker det, andre ikke. Det er noe man blir vant til, akkurat som med whisky fra Islay.

Ølet er ganske mye snillere enn et Stjørdalsøl, men man kan likevel kjenne preget av orerøkt malt. Det er et godt bokkøl som basis med stor maltfylde og fruktighet, balansert mot røyken. Ølet kan nytes til viltgryter og ost, eller bare alene.

Selve flasken er preget av noe som designerne kaller «apotekerstil», felter med ingredienser, hva ølet kan passe til, alkoholstyrke, og så videre. Det er et design Polaris-serien har hatt siden starten, men juryen mener nå at hele pakken stemmer, både innpakning og øl.

Vi gratulerer Ringnes og Roar med seieren i Årets øl 2015!

Glade vinnere på Matstreif.

Glade vinnere på Matstreif. Ove Haugland Jakobsen

 

Skriv en kommentar