Nøgne Ø sanker utmerkelser over hele verden

Atter en gang får vi bevis for at norsk øl er i verdensklasse.

Nøgne Ø sanker utmerkelser over hele verden

At norsk håndbrygget øl er i verdensklasse har vi vært klar over en stund og i det siste har norsk håndverksbryggings ledestjerne Nøgne Ø hentet inn flere internasjonale priser.

World Beer Awards 2015

I World Beer Awards (WBA) hentet de hjem gullmedalje for Dragonwort Stout, sølvmedalje for Bitter og Quadruppel disse er sammen med Brun, Dark Horizon 4.5 og Vic Secret IPA klare for verdensfinalen. De tre siste som de beste norske i konkurransen.

Foto av Tom Young og Kriek of Telemark

Vi har tro på at Tom er litt mer smilende når han får nyheter om medaljer enn det han er her.

Markedsansvarlig hos Nøgne Ø, Tom Young er selvfølgelig svært fornøyd med resultatet i den første runden:
– Vi er veldig stolte av våre bryggere som stadig beviser at vi lager øl helt i verdenstoppen. At øl som Nøgne Ø Dark Horizon 4.5, Quadrupel, Vic Secret og Dragonwort gjør det bra, er slett ikke overraskende. Vi er veldig stolte av disse bryggene. At vi får anerkjennelse for gamle travere som Bitter og Brun er kanskje en enda større anerkjennelse av at vi i tillegg til å lage nye, spennende øl. Vi har en god base av øl som ikke først og fremst står frem som ekstreme, men som gode, lettdrikkelige øl. Spesielt morsomt er det med Nøgne Ø Brun, som nå dessverre har gått ut av vårt faste sortiment. Den siste batchen vi har igjen er utgått på dato for flere måneder siden, men det er fortsatt et meget godt øl, sier han.

International Beer Challenge 2015

Også i International Beer Challenge, som ble avholdt i London, tok Nøgne Ø godt for seg. Her hentet de hjem følgende medaljer:

  • Saison Resérve – Gull
  • Imperial Brown Ale – Gull
  • Bitter – Sølv
  • Porter – Sølv
  • Vic Secret IPA – Sølv
  • #100 – Bronse
  • Brun – Bronse

Hong Kong International Beer Awards

Nøgne Øs importør leverte inn deres Imperial Brown Ale til Hong Kong International Beer Awards. Den stakk her av med en gullmedalje.

London Sake Challenge

Her tok Nøgne Ø med seg en bronse for sin Sparkling Sake.

Alle de nevnte konkurransene er, etter det vi har fått vite, kåringer som går på at hvert enkelt øl får poeng og poengsummer over gitte nivå gir medalje. Det har med andre ord ingenting å si hvor mange forskjellige øl som er påmeldt.

Det Norske Måltid

Her hadde Nøgne Ø Strandhogg med i innledende runder. Den gikk videre, men Posten vet ennå ikke hvor flaskene som skulle til finalerunden er.

Oppfordring

Vi vet at flere norske bryggerier jobber med planer om eksport og håper de vil følge Nøgne Øs eksempel og levere inn øl til forskjellige internasjonale konkurranser, eller for den del mindre konkurranser i de nasjonene de vil ekstportere til. Vi er i alle fall ikke i tvil om at svært mange norske bryggerier har øl som vil hevde seg.

Skriv en kommentar