Vikingøl lanseres
Naturhistorisk museum lanserer vikingøl i samarbeid med Grünerløkka Brygghus

Kjetil Johnsen, Grünerløkka Brygghus og Anneleen Kool, Naturhistorisk museum, er godt fornøyd med vikingølet.
I forbindelse med Forskningsdagene har Universitetet i Oslo et arrangement i Litteraturhuset 16. september om vikingenes mat- og drikkevaner.
Flere av innleggene har fokus på øl. Karoline Kjesrud, Institutt for lingvistiske og nordiske studier, skal snakke om ølruner og magi knyttet til ølritualer.
Botaniker Anneleen Kool ved Naturhistorisk Museum har forsket på planter og urter funnet i vikingskipene. Hun er i tillegg hjemmebrygger, så da var det naturlig å brygge et øl med ingredienser som ble brukt i vikingtiden. Bryggingen har skjedd samarbeid med Kjetil Johnsen på Grünerløkka Brygghus, og dette ølet blir det anledning til å smake på under arrangementet.
I ølet er det brukt blant annet einer og ryllik. Det er også brukt humle, og det er det også historisk belegg for å bruke. Anneleen kan fortelle at det er funnet humle i utgravingen av Kaupang fra 800-tallet.
Knut Albert Solem blogger på http://knutalbert.wordpress.com og twiterer som @KnutAl
Skriv en kommentar
Skjul kommentarer