Ægir viste muskler i Bryggeribråk

Ægir møtte danske Hornbeer i den siste kvartfinalen av Bryggeribråk på Håndverkerstuene i går. Det endte med knockout til Ægir.

Ægir viste muskler i Bryggeribråk

Mens kampen om makten i Oslo stod på valglokaler rundt om i hovedstaden, var det en annen kamp som utspant seg på Håndverkerstuene i sentrum av byen. Der møtte Evan Lewis i Ægir Gunhild Rasmussen i Hornbeer for kampen om Norden. Det var den siste billetten til semifinalene i årets Bryggeribråk som stod på spill for de to bryggeriene.

Det var en spennende kamp, men det endte med klar seier til Ægir. Bryggeriet fikk flest stemmer til alle rettene og sikret seg med det en plass i semifinalene. Der møter bryggeriet Lindheim, som tidligere kvalifiserte seg da de slo Nøgne Ø. Evan Lewis i Ægir ser frem til kampen, men tror den kan bli tøff. – Jeg tror kjøkken kommer til å skape en krevende meny. Så det blir en utfordring for begge bryggeriene, smiler Lewis lurt. Han er likevel godt fornøyd med å møte Telemarksbryggeriet. – Det er et bryggeri vi har stor respekt for og som lager virkelig gode øl, sier han.

Bryggeribråk

Igjen var det en utfordrende meny bryggeriene fikk bryne seg på. Til forrett ble det servert rå karbonade med kapers, rødbeter og egg, hovedretten bestod av med røkt sideflesk, kantarellpuré, rødkål og potetfondant, mens desserten var en ostekake med sjokolade og pære. Bryggeriene gikk i to ganske forskjellige retninger i valget av øl. Til forretten valgte Ægir en belgisk hveteøl – Siv Witbier – mens Hornbeer gikk for en belgisk trippel, Dame Blance. Det var også to ganske ulike øl til hovedretten, hvor Ægir gikk for Lindisfarne Scotch Ale, mens Hornbeer valgte Funky Monk. Også til desserten skilte bryggeriene lag, selv om de begge gikk for et fatlagret øl til ostekaken. Ægir valgte The Revival, som er et samarbeid med irske Teeling Whiskey. Hoornbeer satset på en verdensnyhet – Trump – som er brygget til ære for de mer fargerike politikertypene. Verdensnyheten imponerte imidlertid ikke publikum, og Hornbeer måtte dermed se seg slått i Bryggeribråk.

Semifinalene går av stabelen 28. september og 12. oktober. I tillegg til kampen mellom Ægir og Lindheim, møter Gotlands Bryggeri, som er det eneste gjenværende utenlandske bryggeriet, Austmann i den andre semifinalen.

Skriv en kommentar