Godt besøkt surølfestival

Interessen for surøl er voksende. I helgen kunne surølentusiaster prøve ut et stort utvalg surøl hos Smakselv. Det var et tilbud mange benyttet seg av.

Godt besøkt surølfestival

Vill & Syrlig er en helt ny festival i det voksende ølfestivaltilbudet her til lands. En rekke både norske og utenlandske, og da spesielt belgiske, bryggerier var representert på festivalen. Gert Christiaens fra Oud Beersel og Pierre Tilquin fra Gueuzerie Tilquin stilte opp under festivalen og serverte øl til festivaldeltakerne. Publikum kunne også få med seg to unike smakinger med Tilquin og Christiaens under festivalen. Disse smakingene var populære, og de som deltok fikk høre to entusiastiske og lidenskapelige ølpersonligheter.

Etter erfaringene fra helgens festival, er det gode muligheter for at festivalen blir gjentatt også til neste år. Totalt var mer enn 240 personer innom festivalen, og arrangørene er strålende fornøyd med festivalen. – Responsen var over all forventning, og stemningen ble akkurat så bra som vi håpet på, skriver Amund Polden Arnesen i Smakselv i en e-post til Ølportalen.

Hvilke tilbakemeldinger har dere fått fra publikum og importører?

– Vi ble begge stoppet mange ganger under festivalen av surølsfans som elsket opplegget og lurte på om det blir ny runde neste år. De som stod på stands kommenterte at å jobbe på denne festivalen var bare kos.

Blir det ny festival til neste år, og har dere i så tilfelle noen tanker om hvordan denne blir?

– Ja, det hadde det blitt om det så bare var fire deltakere i år! Størrelsesmessig ønsker vi å holde den på samme nivå. Rundt 300 besøkende er et fint antall. Ellers er fokuset på å sørge for at utvalget av surøl blir bredest og best mulig til neste år også!

Er det noen bryggerier dere gjerne skulle hatt med på festivalen, og som dere eventuelt vil prøve å få med til neste år?

– Vi ønsker gjerne å ha med så mange av de norske, og jeg vet at mange har begynt å leke seg med villgjær og bakterier nå. Så flere norske vil vi ha. Det hadde også vært kjempegøy å få over noen av de amerikanske surølsbryggeriene neste år.

Bla i bildegalleriet ved å trykke på pilknappene.

Skriv en kommentar