«Humlekanon» på plass på BD57

BD57 på Grünerløkka i Oslo har fått på plass en «humlekanon» i baren.

«Humlekanon» på plass på BD57

Sist onsdag fikk BD57 installert en «humlekanon» – hopcannon eller hopinator som det kalles utenfor landets grenser – i baren. Med humlekanonen går ølet inn i et stort rør før det tappes. I dette røret kan det puttes ulike matvarer for å forsterke eller endre smaken i ølet. Til nå har BD57 satt på lysere øl sammen med frukt. Da Ølportalen var innom, var det satt på en amerikansk IPA fra Burning Sky sammen med ananas, klementiner og jordbær. Planen for neste øl som skal inn i humlekanonen, er å sette på BrewDogs egen Hardcore IPA med jordbær. Dette er en kombinasjon som har vært vellykket på andre barer. Jan Thomas Nybak i BD57 lover at det kommer til å bli mye forskjellig i humlekanonen.

– Det vil ikke bare bli lyse øl med frukt. Vi kommer også til å prøve oss med mørkere øl og annet tilbehør, slik som for eksempel bacon. Vi kommer til å leke med forskjellige smaker og ha det litt moro samtidig som vi høster erfaringer med å bruke kanonen, sier Nybak til Ølportalen.

Tilbakemeldingene fra gjestene så langt har vært gode så langt, og Nybak er selv fornøyd med den siste kombinasjonen av øl og frukt. Humlekanonen vil være et fast innslag på BD57, men vil stå tom på søndager og mandager. Hvert øl som settes på vil vanligvis stå i to til tre dager før det byttes ut med et nytt og med nye ingredienser.

Hopinator på BD57

Skal det være litt frukt? Fra humlekanonen på BD57 kan du smake på et utvalgt øl med en litt spesiell vri. Ove Haugland Jakobsen

Vis kommentar

  1. Er det en humlekanon så bør man vel putte humle i den? Selv om frukt høres godt ut så tenker at å turbocharge ølen med humle høres bedre ut

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.