Jørn Idar Almås Kvig har lansert Øl- og Matboka

Det å pare god mat med godt øl er i vinden, og i går ble det lansert en bok som omhandler nettopp dette.

Jørn Idar Almås Kvig har lansert Øl- og Matboka

Jørn Idar Almås Kvig bør være kjent for de fleste som er litt over snittet interessert i øl. Han har tidligere blogget her med oss på Ølportalen, han blogger fortsatt på sin egen blogg Høyt Skum, er selve entusiasten i ølimportfirmaet Beer Enthusiast og har tidligere gitt ut Ølboka. Nå er han ute med en ny bok, Øl- og Matboka. Denne tar, som tittelen gir et hint om, for seg kombinasjoner av øl og mat.

Jørn Idar - bok - øl croppet

Forfatteren med bok og øl.

Selve lanseringen skjedde i går på Café Christiania i Oslo, der 80 gjester fikk høre om hvordan boken har blitt jobbet frem og ikke minst fikk smake noen av kombinasjonene som er beskrevet i boken. Skal vi bedømme utfra disse kombinasjonene bør det være mye god inspirasjon å hente i boken. Både mat og øl var fortreffelig og passet meget godt sammen.

Vi kommer selvsagt tilbake med en mer grundig omtale av boken men kan nevne at det er snakk om en meget delikat bok på 260 sider, med bilder som får frem lysten på både mat og øl. Boken er ordnet etter ølstil, og inneholder 50 oppskrifter i tillegg til generelle omtaler av hvilen mat som passer til hvilken ølstil. Det er også gitt plass til litt om råvarer, glass og noen tips på steder i noen av de største byene i Norden som er verdt å besøke for ølinteresserte. (Men hvor ble det av Bergen i den sammenheng?)

Forfatteren understreker at kokkene som var med på utvikling og testing av menyene har vært uvurderlige i arbeidet. Disse er selvsagt presentert i boken.

Boken er utgitt på Front forlag og vil bli tilgjengelig hos de fleste bokhandlere i landet. Prisen er 349 kroner og vi ser for oss at den kommer til å bli å finne under en del juletrær.


Du finner flere arrangementer tilsvarende det som er omtalt her i vår eventkalender.


Skriv en kommentar