Lindheim første finalist i Bryggeribråk

Lindheim Ølkompani er klare for finalen i årets Bryggeribråk.

Lindheim første finalist i Bryggeribråk

Kampen om den første finaleplassen i Bryggeribråk ble jevn da Lindheim møtte Ægir til duell på Håndverkerstuene i går. Det var til slutt Lindheim Ølkompani som trakk det lengste strået av de to. Telemarksbryggeriet sikret seieren med sitt valg av øl til desserten. Til en smuldret gulrotkake med Snøfriskis, satte Lindheim ølet Jacobs Hage, mens Ægir satset på juleølet Ylir.

De to delte forretten og hovedretten mellom seg. Lindheim fikk flest stemmer til forretten – en suppe av ristede tomater med knekkebrød og elgcarpaccio – med sin berlinerweisse Lords of Acid. Ægirs whiskeyfatlagrede Irish Whiskey Barrel Stout falt ikke i like god smak blant gjestene. Til hovedretten – reinsdyrsadel på trøffelstuet hodekål – var det imidlertid Ægir som sanket flest stemmer. De satset på et skotskinpirert øl, Lindisfarne, mens Lindheim gikk for sin imperial red Ale, Red Hopster.

Lindheim Ølkompani er med gårsdagens seier det første bryggeriet som er klar for årets finale. Den andre finalisten avgjøres om to uker, mandag 12. oktober, når Austmann møter Gotlands Bryggeri.

Les også om Håndverkerstuenes utfordring til den norske vineliten.

Skriv en kommentar