Austmann hårfint ut av Bryggeribråk

Med kun to stemmers overvekt, sikret Gotlands Bryggeri seg den siste finaleplassen i årets Bryggeribråk.

Austmann hårfint ut av Bryggeribråk

Gårsdagens semifinale mellom Austmann og Gotlands Bryggeri ble svært jevn og spennende. For første gang i Bryggeribråks historie ble kampen avgjort ved teknisk knockout. Med andre ord var det det totale antallet stemmer som ble avgjørende. Austmann sikret seieren både til forretten og desserten, men austmennene tapte likevel med to fattige stemmer. Dermed var det Johan Spendrup og Gotlands Bryggeri som kunne slippe jubelen løs for den siste finaleplassen i årets utgave av Bryggeribråk. I finalen venter Lindheim Ølkompani, som for to uker siden nedkjempet Ægir i den første semifinalen.

– Vi har kjempet mot så mange fantastiske bryggeri. Etter jeg har blitt mer kjent med ølene til Austmann, er jeg sikker på at dette er et bryggeri som vil ha en stor fremgang, også når det gjelder øl og mat i kombinasjon, sa en strålende fornøyd Spendrup til Ølportalen etter seieren. Spendrup har ikke god kjennskap til Lindheim, men ser frem til å møte dem i finalen og bli bedre kjent med bryggeriet. Han gleder også frem til et godt norsk-svensk nabooppgjør. – Bryggeribråk er en nordisk konkurranse, og det er gøy å se at det er Norge og Sverige som er sterkest i Norden, sier han med et smil.

Semifinale i Bryggeribråk: Austmann vs. Gotlands BryggeriTilbake til fremtiden

80-tallet var tilbake for full på Håndverkerstuene mandag kveld. Menyen var inspirert av tiårets kulinariske nyvinninger og populære ingredienser, og bød på utfordringer for bryggeriene. Både Austmann og Gotlands Bryggeri hadde en vanskelig start på kampen. De satset begge på belgisk hveteøl – Utpå fra Austmann og Mo Wit Bier fra Gotlands Bryggeri – til en forrett bestående av veltet rekecocktail. Hovedretten bød på stor variasjon med både gris og hjort på fatet, servert med bernaise, pepperkrem, poteter og rotgrønnsaker. Bryggeriene gikk igjen i samme retning, med en amber ale – Gyldenløve – fra Austmann og en amrikansk Pale Ale – Bushweld Bulldog – fra Gotlands Bryggeri. Rundt om på bordene var kommentarene fra flere av gjestene var at det var en jevn kamp om hovedretten.

– Hovedretten var jevn. Jeg likte vårt øl best til grisen, mens Austmanns øl fungerte godt til hjorten. Begge ølene passet, men de passet på hver sin måte og til ulike sider av retten, kommenterte Spendrup.

Til desserten, som bestod av en mazarinkake med plomme, gikk bryggeriene i forskjellig retning. Gotlands Bryggeri satset på en barley wine – Valkyrians Välkomst – mens Austmann gikk for en fuktig pale ale med aprikos, enkelt og greit kalt Aprikos. Selv om Gotlands Bryggeri på papiret stilte med en sterkere kanditat til desserten, så traff fruktigheten i Austmanns valg av øl mye bedre til en dessert som for seg selv var ganske tung.

Finalen mellom Gotlands Bryggeri og Lindheim Ølkompani går av stabelen mandag 26. oktober. Billettene er nå lagt ut for salg, og Hans Trygvasson i Håndverkerstuene forteller til Ølportalen at det allerede er stor interesse for finalen.

Skriv en kommentar