Nøgne Ø med lansering og krankupp på Verkstedet / Cafe Sara

Nøgne Ø er fortsatt offensive. Onsdag inviterer de til lansering og deretter kupper de kraner.

Nøgne Ø med lansering og krankupp på Verkstedet / Cafe Sara

Onsdag 14.oktober tar 3 av Nøgne Øs bryggere turen til Verkstedet for å  fortelle om brygging av øl og sake på Nøgne Ø. Ølbryggerne Rune Karlsen og Rolf Tore «Toa» Vik vil presentere 4 øl, og fortelle litt om veien videre for Nøgne Ø etter at Kjetil Jikiun sluttet i sommer.

Rune Karlsen

Rune Karlsen

I tillegg til to øl som de har brygget selv (Runes Strandhogg og Toas Sourweisse) vil de også presentere to øl som ikke tidligere har vært i ordinært salg; Wild Horizon og Skog & Mark II.

Wild Horizon er et hveteøl på 7,5% som utelukkende har gjæret på villgjær og bakterier på eikefat i 11 måneder. De siste fire månedene ble aprikos tilsatt i noen av fatene, og utvalgte fat ble deretter blendet og flasket. 

Nøgne Øs fatmodningsansvarlige Stephen Andrews forteller at han ikke hadde noen betenkeligheter med å innlemmet brygget i den velkjente «Horizon»-serien.

Rolf Tore Vik

Rolf Tore Vik

Skog & Mark II er Nøgne Øs andre samarbeidsbrygg med Kjøkkensjef Bent Borge Hansen på Sundvolden Hotell.Bent kom til brygeriet med egenrøktet honning, røkte einer, tyttebær- og blåbær-lyng, og brygget er kun i salg på Sundvolden Hotell. Ja, og så gjemte Nøgne Ø noen få kasser til spesielle anledninger.

Den tredje bryggeren som kommer på Verkstedet er Nøgne Øs sakebrygger, Brock Bennett. Han vil presentere en helt ny sake sammen med Nøgne Øs Sake-sommelier, Kaori Ishii!

På det påfølgende krankuppet på Cafe Sara rett etter smakingen kommer disse til å være tilgjengelige på kran:

Brock Bennet Nøgne Ø

Brock Bennet in action

Aquavit Saison 10%
M.O.L.E 9%
Wet Hop Ale 2015 5%
Pumpkin Ale 6.5%
Cellarman’s Reserve 11%
Tigris Obscura 10.9%
Sourweisse 3.5%
Imperial Rye Porter (aquavit barrels) 10%
Gamle Rygene Brun 10%
Sparkling Sake 12.5%

Bryggerne vil være tilstede etter presentasjonen/smakingen.

Skriv en kommentar