Drikker julen inn

Kakemennene har invadert butikkene, marsipangrisene er slakteklare. Det nærmer seg jul. Og i Bergen blir det egen juleølfestival.

Drikker julen inn

Charlotte Reksten Daae og Bergen Ølfestival er også med på å arrangere Juleølfestival 2015.

Folkene bak Bergen Ølfestival har fått blod på tann, og nøyer seg ikke lenger med bare en festival i året. 7. november arrangerer de Juleølfestival 2015 i samarbeid med Grand Bergen.

”Interessen er stor. Vi har allerede solgt en del billetter,” forteller Charlotte Reksten Daae, arrangementskoordinator for festivalene.

De har kun funnet plass til bryggerier fra Vestlandet denne gang, men dem begynner det jo å bli ganske mange av, så kanskje det er like greit? 7 Fjell, Hansa/ Waldemar, Voss, Northern og Lysefjorden representerer Hordaland, Ægir, Balder og Kinn stiller fra Sogn og Fjordane, mens Lervig Aktiebryggeri alene forsvarer Rogalands ære.

”Bryggeriene stiller med årets juleøl, men også andre lekkerbiskener. Det blir mange forskjellige øl å smake på. Og så serverer Grand enkel mat under festivalen.”

Reksten Daae forteller at det også vil bli holdt foredrag om juleølets historie og om brygging av juleøl, men at programmet ennå ikke er helt spikret.

”Vi satser på en liten, men fin og intim festival. Ølfestivalen foregår fra 1300 til 1900, men etter det blir det bryggernes middag i de samme lokalene.”

Åstedet for festivalen og middagen er Grand Selskapslokaler som ligger i Sundt-huset midt i Bergen sentrum. Grand og i særdeleshet kokken Rolv Bergesen har entret ølscenen i Bergen det siste året. Konseptet Beer Maker’s Dinner har høstet mye applaus fra de besøkende, og i forbindelse med festivalen arrangeres altså en egen julemiddag: Fem retter med fem juleøl fra fem bryggerier.

”Dette er første gang, men går alt bra, blir Bergen Juleølfestival selvfølgelig en årlig tradisjon,” sier Charlotte Reksten Daae.

 

Mer info finner du på hjemmesidene til Bergen Ølfestival og Facebook-sidene til Juleølfestival 2015.

Skriv en kommentar