Hvordan er faktisk ølet? Nå kan du finne det ut!

Endelig er det slutt på informasjonsforbudet om øl.

Hvordan er faktisk ølet? Nå kan du finne det ut!

Sladden skal vekk!

I litt over 40 år har det ikke vært mulig for ølelskere i Norge å få informasjon om norske øl på lovlig vis fra produsentene. Vi har vært avhengige av at journalister og andre aktive har fortalt oss om hvordan ølet smaker, eller vi har måttet simpelthen kjøpt ølet selv for å teste. Det siste høres kanskje ikke så ille ut, men når vi nå har over 1000 øltyper i Norge begynner det å bli vanskelig å holde styr på.

Fra 1. november er alkoholforskriftene i Norge endret, slik at bryggeriene nå har lov til å gi nøktern produktinformasjon om alkoholholdig øl på egne nettsider. Dette gjelder ikke i sosiale medier (selv om noen definitivt prøver seg med ulike alias).

Ikke forvent dere bilder av smilende, unge, hippe og dynamiske mennesker som styrter en øl mens de gjør noe som ser tøft eller hyggelig ut, det er kun ren produktinformasjon det går på; hvilke karakteristika har ølet, og hva passer det til av mat, koblet med pene bilder av boks eller flaske.

Vi prøver å samle en oversikt over produktsidene under.

Bryggerier med norske produktomtaler

…altså ikke så mange foreløpig, men vi håper det blir flere. Har du tips om flere så legg gjerne til en kommentar, så oppdaterer vi listen!

I tillegg har Nøgne Ø og Haandbryggeriet fortsatt sin informasjon liggende på engelsk. Dette har de fått tillatelse til med grunnlag i de gamle forskriftene og at en solid andle av produksjonen går til eksport.

Vis 13 kommentarer

 1. Hadeland Håndverksbryggeri har produktinformasjon på norsk og flott bilder.

 2. Hei. Lenken til Nøisom virker ikke.

 3. Nøisom linken virker ikkje

 4. Takk for tilbakemeldinger.
  Linkfeilen er rettet og ODE er lagt til.

  Vil gjerne legge til at IP-adresse på alle som kommenterer på ØP første gang må godkjennes manulet. Dette for å minimere spam. Det fører dessverre til at det noen ganger tar noen timer før enkelte kommentarer blir synlige, men alternativet er langt verre. (Det er ikke lite spam vi stopper.)

 5. Den Nøisom linken er ødelagt, den peker på «http://Halden Mikrobryggeri»

  1. Det ble visst fikset mens jeg skrev kommentaren.

 6. Bådin har fått en svært delikat nettside etter de nye reglene kom.
  http://baadin.com/

 7. Aass er med!
  I mange tilfelle har dei til og med lagt ut IBU, malttyper og humletyper. Ikkje ille!

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.