Ferdigvarmet øl på Grünerløkka Brygghus

Er du lei av å varme fatølet til riktig temperatur? Grünerløkka Brygghus har nå installert et nytt kjøleanlegg som gir riktig serveringstemperatur til ølet.

Ferdigvarmet øl på Grünerløkka Brygghus

Nå slipper du å sitte med hendene rundt ølglasset for å få ølet opp i riktig temperatur. På Grünerløkka Brygghus får du nå servert utvalgte øl på 10 til 11 grader.

Tre nye tappelinjer har nylig blitt satt opp i baren på Grünerløkka Brygghus i Oslo. Fra disse linjene blir ølet servert mellom 10 og 11 grader. Normalt sett serveres ølet på en temperatur mellom 5 og 6 grader. For mange typer øl er dette alt for kaldt, noe som medfører at mange ølentusiaster sitter med ølglasset mellom hendene eller mot brystet for å varme det opp til en mer riktig drikketemperatur.

– Folk opplever ølet annerledes når det serveres på riktig temperatur. Smaksopplevelsen blir noe helt annet. Det kommer frem helt andre smaker i ølet som blir skjult av den lave temperaturen fatølet vanligvis serveres på, forklarer daglig leder Jean-Paul Watson i Grünerløkka Brygghus til Ølportalen. Ideen til å sette opp tappelinjer med høyere temperatur, fikk de da de selv satt med et lyst øl mens de ventet på at ølet de hadde skjenket skulle nå riktig temperatur. Tilbakemeldingene så langt har vært gode, og Watson tror dette er noe vi kommer til å se mer av fremover. Han tror bryggere vil være opptatt av at ølet kan serveres med ulik temperatur. – Folk får nå smake på ølet slik bryggerne har sett det for seg når ikke alt serveres på samme lave temperatur, sier Watson.

Ølene som settes på de varmere tappelinjene vil være øl som har en lavere grad av karbonering, for å unngå at ølet skummer helt over. De ansatte på puben må også passe på at det ikke selges for mye av ølet. Kjøperen vil ha en kapasitet på rundt 40 liter i timen for å holde ølet på riktig temperatur og unngå skum. Av denne grunn kommer Brygghuset til å sette litt mer spesielle og sjeldne øl som serveres i mindre glass på tappelinjene.

For øyeblikket har bryggeripuben to gjestefat og ett eget brygg på fat fra de varmere linjene. Fra sitt eget bryggeri har de sin fatlagrede Imperial Stout. I tillegg serveres Lervigs 1349 Bourbon & Sour Cherry Edition og Sparrow Pit fra Birrificio Italiano. Fremover kommer det øl som 3 Bean Stout fra Lervig, The Living End fra Buxton Brewery og førsteutgaven av 1349. Med tiden planlegger brygghuset å ha to øl fra sitt etter bryggeri og ett gjestefat. Bryggeriet planlegger å lage flere øl med lavere grad av karbonering som vil passe å servere på en høyere temperatur.

Vis 2 kommentarer

  1. hei ser etter en øklubb/forening i oslo?

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.