Meny Oslo City med eget juleøl

Meny på Oslo City har lansert sitt eget juleøl i samarbeid med Amundsen Bryggeri.

Meny Oslo City med eget juleøl

Denne uken kom juleølet «Bynisse» i butikken. Ølet er brygget med kanel og appelsinskall for å gi det et ordentlig julepreg. Meny Oslo City og kjøpmann Kevin Johansen har i flere år hatt planer om å få brygget sitt eget butikkøl. I en pressemelding om lanseringen, skriver de at det var viktig for butikken å finne et lokalt samarbeidspartner for å lage sitt eget øl. Valget falt på Amundsen Bryggeri, et lokalt bryggeri som holder til i Nydalen. Bryggeriet har til nå – med et lite unntak for et drøyt år siden – satset på øl med et høyere alkoholvolum.

I tillegg til juleølet som nå allerede er i butikken, vil Meny Oslo City også lansere et helårsøl, «Oslo City Blonde». Dette er et lett og friskt øl med sommerlige toner, brygget med blant annet Columbus-humle og appelsinskall. Etiketten på ølet spiller på landemerker rundt Oslo City, og butikken satser på at ølet vil appellere til alle som har et forhold til hovedstaden, både beboere og turister. Av den grunn er også etiketten skrevet på engelsk. Både etiketten til «Oslo City Blonde» og «Bynisse» er designet av kunstneren Peter-John De Villiers.

Flere andre butikker har lansert egne butikkøl. Blant annet har Meny Alna og Meny Kolsås eget butikkøl som er brygget i samarbeid med EGO Brygghus i Fredrikstad.

Skriv en kommentar