Øl-Lunch

Lunch tar for seg ølmiljøet i sitt siste temanummer.

Øl-Lunch

Mange av våre lesere kjenner trolig til tegneserien Lunch, enten fra diverse aviser, eller fra bladet med samme navn. De av dere som har jobbet i et litt større kontormiljø vet da også at forfatteren Børge Lund tar dette miljøet på kornet og gjengir det med både kunnskap og snert.

Bladet Lunch har gitt ut flere temanummer og nå er turen kommet til ølmiljøet. Både bryggere og ølnerder generelt får gjennomgå og gjenkjennelsesfaktoren er stor.  Kontorgjengen er blant annet en tur innom baren ØST og der blir de selvsagt servert av Helge André «Haffy» Hafstad, tidligere blogger på «Die by the Beer» og nå daglig leder på ØST. Etter dette setter Kjell i gang med hjemmebrygging.

Vi tok en liten prat med Børge Lund for å høre litt mer om bakgrunnen for bryggenummeret.

Hvorfor et temanummer om øl?

– Det var aldri noen tvil om at hjemmebryggerfenomenet fortjente et eget temanummer. Litt på samme måte som når Birkensyklistene fikk sitt. Det er flere likhetstrekk her enn kanskje noen av leirene liker å innrømme, tror jeg. Og man dekker hele skalaen. Fra de som stikker fingeren i vannet for å sjekke temperaturen til de som kjører tre desimaler på utstyr som er godkjent for medisinsk bruk. Det er en del interessante ting som skjer når nerdegenet får fritt spillerom og det finnes utstyr som kan matche det. I tillegg handler det selvsagt om det å lage noe selv. Den stoltheten går aldri av moten. Samme om det er en skjev skjærefjøl fra 5. klasse eller en hjemmesnekret IPA.

Har arbeidet med dette spesialnummeret påvirket dine ølvaner?

– Mine ølvaner har først og fremst endret seg ved at folk rundt meg har latt meg smake på stadig bedre og dyrere øl. I tillegg har jeg levert noen etikettegninger i bytte mot øl. God deal.

Noen spesielle ølopplevelser du har lyst til å dele med våre lesere?

– Jeg bodde og studerte i Nederland, så jeg var faktisk på trappistsafari i Belgia så tidlig som på midten av 90-tallet. Forut for min tid der altså.

Vil vi se mer ølnerding i Lunch og ikke minst vil vi se mer til Haffy?

– Aner ikke om Haffy dukker opp flere ganger. Kanskje hvis Kjell drar i gang en lønningspils på Øst.

Lunch Kjell kastet ut fra ØST

Kjell blir kastet ut fra ØST. Faksimile Lunch

Lunch nr. 8 2015 er i handelen hos din bladpusher fra i dag av. Abonnenter har allerede fått det i posten.

Vis kommentar

  1. Gleder meg. Så utdrag på veggen under
    «What’s Brewing».

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.