Sært og eksotisk fra Nøgne Ø

Ølet holdt på å gå i sluket, men Nøgne Ø ble til slutt overbevist om at Imperial Koji Saison kunne tappes. I kveld får du det servert på krankuppet på ØST i Stavanger.

Sært og eksotisk fra Nøgne Ø

Imperial Koji Saison er brygget sammen med Kris og Alex i det kinesiske bryggeriet Jing-A Brewing Co. Ølet er en saison som med tørket kinesisk appelsinskall – Chenpi – og sakegjær.I tillegg er koji (en asiatisk muggsopp) brukt som sakegjærstarter. Gjæringen varte og rakk, og ølet endte til slutt opp på hele 14 prosent. På bryggeriet var det en skeptisk holdning til ølet. Utviklingen i smak var langt fra hva bryggerne hadde tenkt seg, og konklusjonen var at det ikke smakte godt. Ølet fikk tilnavnet «The Thing», og ingen av bryggerne ville til slutt ta ansvaret for det. Flere alternativer ble vurdert, inkludert å kassere hele brygget.

Imperial-Koji-Saison-detaljert

Da Nøgne Ø sendte en smaksprøve til Kris og Alex i Jing-A, fikk de imidlertid meget god og entusiastisk tilbakemelding på smaken. De likte ølet, og ville gjerne ha hele batchen. Nøgne Ø valgte imidlertid å beholde noe til det norske markedet. I kveld blir det altså tilgjengelig på krankuppet på ØST i Stavanger. Hvor stor distribusjon ølet vil få er usikkert, men markedsansvarlig i Nøgne Ø, Tom Young, forteller til Ølportalen at bryggeriet vil selge det til alle som tør å ta det inn.

Skriv en kommentar