Eksklusivt ølsamarbeid mellom Haandbryggeriet og NSB

I det nye menykonseptet til NSB Kafé inngår Haandbryggeriets Dresin Pale Ale. Ølet vil kun være mulig å få tak i på selskapets langdistansetog.

Eksklusivt ølsamarbeid mellom Haandbryggeriet og NSB

Da Haandbryggeriet ble spurt om å utvikle et øl for NSB, tok de utfordringen på strak arm. Dresin Pale Ale er en lys, leskende og aromatisk ale med behagelig maltprofil, frisk humlesmak og avrundet bitterhet. Ølet blir å finne på langdistansetogene fra Oslo til Bergen, Stavanger, Trondheim og Bodø.

NSBs nye serveringsmeny er utviklet i samarbeid med Jostein Medhus, landslagskokk fra Kulinarisk Akademi. Menyen fokuserer på norske råvarer og lokale produsenter. Pernille Hunsbedt, leder for produkt i NSB Meny, er godt fornøyd med samarbeidet med Haandbryggeriet.

– I følge Ratebeer er Haandbryggeriet rangert blant de 100 beste mikrobryggeriene i verden. Vi opplever bryggeriet som en god ambassadør for solid og innovativt norsk håndverksøl, sier Hunsbedt.

Hun forteller videre at NSBs menykonsept skal speile tradisjon og håndverk fra et bredt utvalg av lokale aktører, og mat og drikke skal være en del av reiseopplevelsen. Passasjerene skal kunne nyte utsikten og smake gode norske produkter mens man tar toget.

NSB har også innført et konsept med strekningsøl, der ølet ombord skal speile hvor i landet man befinner seg. Sørlandsbanen serverer CB, Nordlandsbanen satser på Nordlandspils, på Bergensbanen får du Hansa pilsner, mens EC Dahl sitt øl kan nytes på Dovrebanen.

– Vi er stolte av norske mat- og drikkevareprodusenter. Med den nye menyen har vi satset på å løfte fram noen av de norske favorittene, forteller Hunsbedt.

Skriv en kommentar