Nå er det klart for mer bråk

Få personer i Norge har gjort øl og mat så underholdende som Hans Tryggvason. Nå er han klar for en ny sesong med Bryggeribråk på Håndverkerstuene i Oslo.

Nå er det klart for mer bråk

Hans Tryggvason er klar for tredje runde med Bryggeribråk

– Når siste kampen er ferdig og det hele er over, blir det et vakuum og en lite savn, forteller Tryggvason til Ølportalen. – Du blir litt hekta, og det er ikke vanskelig å svare på spørsmålet om vi skulle kjøre dette igjen, utdyper han. Det tok derfor ikke lang tid etter fjorårets sesong – med dobbelt så mange bryggerier som det første året – var over, før han var klar for å planlegge en ny runde med Bryggeribråk.

Etter kort tid hadde Tryggvason mange bryggerier på blokken, og mange sa raskt ja. Faktisk er det så mange bryggerier som ønsker å delta i år, at Håndverkerstuene har valgt å utvide konseptet nok en gang. Denne gangen blir det hele 24 bryggerier som stiller i kampen om å bli det beste bryggeriet til å matche øl til mat. Det hele starter 22. februar med en innledende runde hvor 16 norske bryggerier skal kjempe om hvem som skal møte åtte nordiske utfordrere.

– I fjor følte vi det ble litt urettferdig for de andre nordiske bryggeriene. Nå blir det en innledende runde med norske bryggerier hvor vinneren fra hver runde møter en nordisk utfordrer, forteller Tryggvason. Syv av de nordiske utfordrerne er klare for årets Bryggeribråk, og Tryggvason forventer å ha det siste bryggeriet klart i løpet av kort tid.

Fjorårets vinner tilbake

Blant de deltakende bryggeriene er Gotlands Bryggeri, fjorårets vinner av Bryggeribråk. Tryggvason er glad for at bryggeriet og bryggerimester Johan Spendrup igjen vender tilbake til Oslo og Håndverkerstuene.

– Jeg er veldig glad for at Gotlands og Johan kommer tilbake til oss. I fjor ble det mye reising til Oslo på Johan, men han prioriterer fortsatt å komme hit for en ny runde, smiler Tryggvason. Denne gangen er det en god blanding av både små, mellomstore og tradisjonelle bryggerier. Ringnes, som vant første sesong med Bryggeribråk, er igjen klare for en ny runde. Denne gangen får de også med seg Aass. Samtidig er det en rekke nye og spennende bryggerier som deltar for første gang: Ego Brygghus, Grim & Gryt, Voss Bryggeri, St. Halvards, ODE, Amundsen bryggeri og Bådin.

– Det blir mange spennende kamper i år, og det blir særlig spennende at det er flere mindre Oslo-baserte bryggerier i år. Det blir spennende å se hvordan det går med dem, sier Tryggvason. Han ser nå frem til å komme i gang med årets sesong og få tilbake pulsen i salen som har vært tilstede under tidligere Bryggeribråk. – Når vi får til en smaksopplevelse som folk ikke hadde ventet, så er det bra. Når folk får en wow-opplevelse, da blir du utrolig glad. Dette får du veldig direkte på Bryggeribråk, sier Tryggvason.

Saken fortsetter under bildegalleriet

Slik blir kampoppsettet for den innledende runden:

22. februar: Voss Bryggeri vs. Lervig

7. mars: ODE vs. St. Halvards

14. mars: Aass vs. Ringnes

4. april: Haandbryggeriet vs. Grim & Gryt

11. april: Austmann vs. Bådin

18. april: Nøgne Ø vs. Ego Brygghus

25. april: Amundsen bryggeri vs. Ægir

2. mai: 7 Fjell vs. Kinn

Disse bryggeriene deltar i år:

Haandbryggeriet Aass Borg Brygghús (Island)
Kinn Bådin Stigbergets (Sverige)
Lervig 7 Fjell Gotlands Bryggeri (Sverige)
ODE Nøgne Ø Malmgård (Finland)
St. Halvards Ægir Amager Bryghus (Danmark)
Ringnes Ego Brygghus Munkebo (Danmark)
Austmann Voss Bryggeri Dugges (Sverige)
Amundsen bryggeri Grim & Gryt Ukjent

Godtlands Bryggeri er nevnt i denne artikkelen. For dem som holder til vest for vannskillet kan det nevnes at det er dette bryggeriet som deltar på neste Brewmakers Dinner på Grand.

Skriv en kommentar