Qvart på polet

Qvart Ølkompani er har etablert seg i dagligvarebutikker og på utesteder og fått mange godord for sitt øl. Nå blir de landsdekkende med to øl på Vinmonopolet.

Qvart på polet

I dag er det øl fra Qvart Ølkompani å få kjøpt på Meny og Joker på Sørlandet og et par Meny-butikker i hovedstaden, samt på de fleste spesialbutikker for øl rundt omkring i landet. Det er da snakk om det som kan defineres som kjerneutvalget: Blonde Ale, Castanea Brown Ale, Session IPA og La Vie Saison. I tillegg er deres Gose (3 prosent) populær i de omtalte spesialbutikkene.

Så langt har alt øl over 4,7 prosent har gått til serveringssteder, og det aller meste av dette på fat (KeyKegs), men nå blir dette også tilgjengelig for dem som ikke er så heldige at de har en skjenkestue med godt utvalg i nærheten. Dette gjelder selvsagt ikke hele utvalget men en IPA og en kaffestout med i vårslippet 4. mars er en bra start. Ølene kommer i bestillingsutvalget.

Palmekyst IPA: Beskrives som en fruktig øl med mye tropisk smak og aroma. Gjærtypen heter «Bruxellensis Trois» og gir en forsiktig syrlighet men mest av alt mye preg av ananas og mango. Sammen med store mengder Mosaic blir dette friskt og fruktig. Bryggeriet understreker at denne tappes kun noen få dager før lansering.

St. Lucia Kaffestout: Et samarbeid med Sørlandet Kaffebrenneri. Her er har de fokuset på fersk kaffe som harmonerer med en god maltkropp, som ikke er for søt. Kaffen er brent dagen før den ble kaldbrygget og tilsatt ølet på lagringstank. Navnet på ølet er lånt fra Fazenda Santa Lucia i Carmo de Minas, Brasil, der kaffebønne er dyrket.

Tellef Dannevig og Lars Amundsen, som er gründerne bak bryggeriet, legger ikke skjul på at de er spente før lanseringen. – Til nå har vi hatt relativt begrenset distribusjon, hovedsakelig på Sørlandet, så vi er utrolig glade for å kunne komme ut med ølet vårt til flere, sier daglig leder Amundsen. Dannevig er like entusiastisk:
– Dette er en stor milepæl for oss, og det ligger utrolig mye hardt arbeid bak dette.

De forteller og at de vil ta med seg omtalte ølene, samt et representativt utvalg av de 18-20 andre i utvalget, til diverse messer og festivaler utover vinteren og våren. I nær fremtid er dette:

  • Godt i Glasset, drikkevaremesse i Kristiansand – 13. og 14. februar
  • Minifestival, BD57 i Oslo – 20. februar
  • Ølgjerd, Ølfestival på Mungåt i Egersund – 12. mars
  • Krankupp på Gastropuben Kick, Kristiansand – Mars (nøyktig dato ikke satt)
  • Krankupp på Melkebaren, Sandnes– Mars (nøyktig dato ikke satt)

Skriv en kommentar