Voss vant vestlandsduell

Voss stakk av med seieren i årets første Bryggeribråk.

Voss vant vestlandsduell

Det var fullpakket på Håndverkerstuene i Oslo for den første kampen i årets Bryggeribråk. Kampen var en vestlandsk thriller mellom Voss Bryggeri og Lervig Aktiebryggeri. Til slutt var det vossingene som stakk av med seieren, til tross for en sterk avslutning fra Lervig og Mike Murphy.

Både Voss og Lervig vant hver sin rett med god margin. Lervig vant stort med sin nyutgitte Barley Wine til sjokoladegranash med fiken. Voss på sin side, vant stort med sin Lysverket Pale Ale til rødt sideflesk med eplesorbet og ølglasert serranochips. Hovedretten, okseribbe med soppstuet kål og kjøttkraft, var langt jevnere. Lervig stilte med Double Black Tide, et mørkt øl brygget i samarbeid med Boneyard og som er brygget med humle fra sør (Aurora, Nelson Sauvin, Enigma) og en god andel røstet rugmalt. Voss valgte sin lett røkte Eldhus Porter. Etter en tight kamp, måtte Mike Murphy til slutt gi tapt for Jeanette Lillås.

Neste kamp i Bryggeribråk står mellom ODE og St. Hallvards bryggeri 7. mars. Vinnerene fra den innledende runden av årets Bryggeribråk vil gå videre til å kjempe om å være best i Norden til å sette øl til mat.

Skriv en kommentar