NM i hjemmebrygging 2016 har startet

Norbrygg arrangerer hvert år NM i hjemmebrygging, en landsdekkende konkurranse der ivrige og dyktige hjemmebryggere leverer inn øl de har brygget.

NM i hjemmebrygging 2016 har startet

Årets konkurrans er delt i opp i ni øklasser, slik som lys lager, mørk lager, porter/stout. Ølene blir bedømt av Norbryggs sertifiserte øldommere i Bodø, Trondheim, Bergen, Stavanger, Grimstad, Grenland og Oslo.

Det bruker å være med over 400 deltagere i konkurransen, og vinnerne av hver klasse og en medbrygger får gavekort og sponset en tur til Hjemmebryggerhelgen i Drammen – med foredrag fra blant annet Michael Tonsmeire – der Norgesfinalen blir arrangert 23. april. Her kåres Årets hjemmebrygger, som får brygget ølet sitt hos Nøgne Ø i Grimstad.

De tre topplasseringene fra konkurransen møter så vinnerne fra Sverige og Danmark i Skandinavisk Mesterskap under Copenhagen Beer Festival 21. mai. Det er ikke bare ølene som sendes til København, bryggerne får muligheten til å reise ned for å representere mesterskapsølene.

Du kan lese mer om konkurransen og påmelding til denne på Norbryggs hjemmesider.

 

Skriv en kommentar