Lager «jenteøl»-festival på kvinnedagen

Kvinnene bak Grünerløkka Brygghus, Schouskjelleren og BD57 fikk nok av forspørsler om hva slags øl jenter liker. Deres tilsvar har blitt festivalen «Humlepupp» som arrangeres for første gang i dag på den internasjonale kvinnedagen.

Lager «jenteøl»-festival på kvinnedagen

Ida Lømcke, bartender hos Schouskjelleren, Julie Amundsen, assisterende barsjef på Grünerløkka Brygghus, og Maya Borrevik, eier i BD57, er klare for å ta tilbake ordet «jenteøl». Ølfestivalen Humlepupp slår et slag for nye smaksopplevelser og for å vise at «jenteøl» enkelt og greit er «øl».

– Ideen til festivalen kom naturlig nok over en flaske gueuze på Schouskjelleren etter en travel helg. Vi diskuterte alle forespørslene vi hadde fått om «jenteøl» i det siste og følte noen burde gjøre noe for å sette fokus på hvor meningsløst dette ordet er og at folk heller bør bruke smaksbeskrivelser for å uttrykke hva de er på utkikk etter, forteller Maya Borrevik til Ølportalen. – Smaksløker er individuelle og utvikles stadig, de er ikke kjønnsbetinget, utdyper hun.

Brygging av «jenteøl»På festivalen – som arrangeres på Vespa & Humla på Grünerløkka i Oslo – stiller fem bryggerier med egne øl. Disse er Schouskjelleren Mikrobrygger, Grünerløkka Brygghus, Sundbytunet Bryggeri, 7 Fjell Bryggeri og Haandbryggeriet. Initativtagerne har bedt bryggeriene stille med det ølet som jentene hos dem liker, med andre ord «jenteøl». Det som er sikkert, er at det vil være stor variasjon i både stilarter og smaksbilde i ølene som blir servert på festivalen.

– Vi vil gjerne at alle skal tørre å utforske ølverdenen, . Det finnes så mange fantastiske ølopplevelser som alle er unnet å ha, og vil ønsker at folk ikke skal være redde for å prøve nye smaker, sier Borrevik. For de som vil lære litt grunnleggende om øl eller vil utforske smaker litt videre, vil Brita Dahle fra Haandbryggeriet holde en smaking med noen ekstra flasker hun har tatt med seg.

På festivalen vil det også bli lansert et eget brygg som er et samarbeidsøl mellom arrangørene. – Vi har laget det vi selv liker, og har med en smule ironi derfor kallt dette «jenteøl» i utviklingsprosessen, sier Borrevik med et smil.

Ølfestivalen Humlepupp åpner dørene klokken 18, og det er gratis inngang. I tillegg til at det serveres øl, vil det også holdes foredrag og det blir to mini-konserter. Etter hva Ølportalen erfarer, er det også gode muligheter for at ølhunder av begge kjønn vil dukke opp på festivalen.

Skriv en kommentar