Aass vant jevn duell mot Ringnes

Aass seiret med knapp margin over Ringnes i et spennende og smakfullt derbyoppgjør på Håndverkerstuene.

Aass vant jevn duell mot Ringnes

Det måtte fintelling til for å avgjøre vinneren av mandagens kamp mellom Aass og Ringnes. Ringnes stakk av med flest stemmer både til hovedretten og desserten, men det var Aass som fikk flest stemmer totalt sett. Med en overbevisende seier i første runde og to etterfølgende jevne runder, vant Aass kampen med syv stemmers overvekt.

Mandagens kamp var ikke bare jevn og spennende. Den satte også to bryggerier som er mest kjent for sine undergjærede øl opp mot hverandre. I tidligere kamper har det som regel vært en overvekt av overgjæret øl, men denne gangen var menyen dominert av det undergjærede ølet. Både Gard Karlsnes fra Aass og Sigrid Strætkvern fra Ringnes slo et slag for bokkølet under arrangementet. Begge hadde også satt et bokkøl til menyen, men til ulike retter.

Bryggeriene fikk nemlig vist frem at det er et stor spenn i smak og stil også med det undergjærede ølet. De fikk også vist hvordan ganske ulike øl kan passe med samme rett. For Karlsnes og Strætkvern hadde valgt helt forskjellige tilnærminger til samtlige av rettene som ble servert mandag. Der Aass startet med en Vienna Lager, gikk Ringnes for sitt juleøl i polvariant. Også til til hovedretten var det et stort spenn i bryggerienes valg. Til stuet makaroni med falukorv, gikk Aass for en India Pale Lager fra sitt nye bryggerihuset. Ringnes valgte sin Polaris Røykbokk. Desserten var noe nærmere hverandre med et bokkølet fra Aass og en baltisk porter fra Ringnes.

Aass viste frem to øl fra sitt mikrobryggeri Bryggerhuset under mandagens kamp. Bryggerhuset ble startet opp i fjor, og her eksperimenterer bryggeriet med nye oppskrifter. Etter seieren over Ringnes på mandag, kan det tenkes at det kommer flere øl fra Bryggerhuset i senere runder av Bryggeribråk.

Neste kamp står mellom Haandbryggeriet og Ego Brygghus 4. april. Til nå er Voss Bryggeri og St. Hallvards bryggeri klare for neste runde i tillegg til Aass.

Vis kommentar

  1. Det hadde ikke gjort noe om det hadde stått hva forrett og desserten var, gjerne litt utfyllende. Og kanskje litt mer om hovedretten også. Stuet makaroni med falukorv høres ut som noe som er laget på en studenthybel, ikke på en restaurant. Det er ikke akkurat noe folk som er intetessert i dette ville finne på å lage. Det må ha vært en vri på det, og det er interessant å høre om. I tillegg kunne navnene på alle ølene være nevnt. Det er jo nettopp denne matchingen av øl og mat som er interessant for leserne.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.