Nytt bokkøl fra Aass

Pilotbryggeriet Bryggerhuset hos Aass bryggeri feirer bokkølet i 2016. Nå slippes det andre av fem øl fra bryggeriet.

Nytt bokkøl fra Aass

Det andre av Bryggerhusets fem unike bokkølvarianter i 2016 er en dobbelbokk. Ølet holder nær 10 volumprosent alkohol, og er brygget etter den tyske renhetsloven som i år feirer 500 år. Ølet er dobbeltmesket for å nå den høye alkoholprosenten uten bruk av maltekstrakt eller sukker. I følge Gard Karlsnes, leder ved Pilotbryggeret Bryggerhuset hos Aass, er Paulaner Salvator en viktig inspirasjonskilde til ølet.

– Paulaner Salvator er etter min mening er et klassisk eksempel på ølstilen. Schloss Eggenbergs Samichlaus er også et fantastisk godt sterkt lagerøl, men det er nok nærmere en trippel, eller «super-bock». Utover disse tar dette ølet utgangspunkt i oppskriften til Aass’ Bock, men naturlig nok med mye større mengder malt og mer humle for å balansere for restsødmen. Tradisjonen med et et sterkt, fyldig og maltrikt øl mot slutten av vinteren er noe man bør ta vare på også i vår tid, sier Karlsnes til Ølportalen.

Med feiringen av bokkølet i 2016, ønsker Aass å få økt oppmerksomhet rundt denne klassiske ølstilen. Bakgrunnen for prosjektet med å lage fem varianter bokkøl, er å få fram spennvidden innenfor bokkølsjangeren og skape nye og spennende smaksvariasjoner av bokkøl.

– Vi håper at det ølinteresserte publikum skal få øynene opp for bokkøl igjen. Det føles litt som om øltypen har gått litt i glemmeboka og forsvunnet litt blant alle andre spennende og smaksrike øl som har kommet de siste årene. Vi ønsker å sikre at bokkøl finnes på markedet og ikke lider samme skjebne som lettølet. Det vil være leit hvis øltypen forsvinner i norske bryggeriers portefølje, fordi vi anser det som en særdeles viktig tradisjons- og kulturbærer blant norske øl, forteller Karlsnes til Ølportalen.

Ølet vil være å få tak i på barer i Drammen, Oslo, Stavanger, Sandnes, Bergen og Trondheim fra og med 17. mars.

Skriv en kommentar