Øst vant over vest i Bryggeribråk

De innledende rundene i årets Bryggeribråk nærmer seg slutten. Mandag kveld sikret Amundsen Bryggeri seg plass i kampen om Norden.

Øst vant over vest i Bryggeribråk

Kampen mellom de to bryggeriene var jevn, og det stod til slutt om desserten etter at forreten hadde gått til Amundsen og hovedretten til Ægir. Amundsen og sjefsbrygger John Hudson gikk for et uventet og modig skritt da de satte et hveteøl med sitruspreg til Håndverkerstuenes marsipankake. Ægir var hakket mer tradisjonelle i sitt valg med sin skotske ale Lindisfarne. Det utradisjonelle valget til Amundsen sikret dem seieren i det som ble en av de artigste Bryggeribråk-kveldene til nå på Håndverkerstuene.

Begge bryggeriene sørget for at mandagens kamp ble et realt show, og stemningen var nær elektrisk i et fullsatt lokale. Evan Lewis stilte for anledningen kledd i et halskjede med Ægir bokser. Han hadde også med seg en superkvinne, Camilla Wedding, iført blå trikot og belte med Ægir-bokser. Amundsen Bryggeri var ikke noe dårligere. Matthew Thomas hadde laget en dress av bryggeriets etiketter for ølene de stilte med i kampen. Som en del av oppvarmingen til kampen, la bryggeriet også ut en video på Facebook (se posten lengst ned i artikkelen). Under kampen sørget bryggeriene for ytterligere show med verbale slag og heiarop.

I år gjennomføres det innledende runder mellom norske bryggerier før kampen om Norden starter for alvor i mai. Til nå har Voss Bryggeri, St. Hallvards, Aass, Ego Brygghus, Bådin, Nøgne Ø og etter mandag, Amundsen, sikret seg plass for å kjempe mot de øvrige nordiske bryggeriene. Den siste kampen i de innledende rundene står førstkommende mandag. Det blir et rent vestlandsoppgjør mellom 7 Fjell og Kinn. Resultatet fra den kampen kan du lese her på Ølportalen.

Følgende stod på menyen i kampen mellom Amundsen og Ægir:

Forrett: Røkte reker på smørstekt loff med rømme, chipotle, råmarinert fenikkel, karse og stekt sitron.

Øl: Amundsen Lorita (rundevinner) og Ægir Sommar Red Lager

Hovedrett: Langtidsstekt svinenakke med bryggrynsotto, løk i variasjon, kålrot, shiitake, søt og syrlig rødvinsdemiglace.

Øl: Amundsen Blackbird og Ægir Magni Tripel (rundevinner)

Dessert: Marsipankake

Øl: Amundsen Lemondrop (rundevinner) og Ægir Lindisfarne

Skriv en kommentar