Da er den i boks

Ølboksen er kommet for å bli, ja den er faktisk kommet for å overta det meste og denne uken lanseres det antagelig flere boksvarianter enn noen gang før.

Da er den i boks

Butikkjedene har lanseringsrutiner som strengere enn Vinmonopolets. Nye varer med landsdekkende distribusjon kan kun lanseres et par ganger i året. Dette gjelder både frossenpizza og øl. I en bransje der Grandiosa uten paprika er en stor nyhet skulle en tro at ølboksens definitive inntog ble lagt merke til, men det ser ut til at det hele forbigås uten så mye som et nikk. Vi har grei oversikt over hva som kommer på boks og vi har prøvd å få oversikt over hvor det blir tilgjengelig. Det lille vi har skjønt av dette, deler vi her med alle forbehold om feil og mangler.

ÆGIR

Vi har tidligere vært innom den totale omleggingen Ægir gjør til 0,33l boks og flaske. Her nøyer oss med å nevne de i tillegg til denne utskiftingen lanserer et nytt øl med navn Sommar. Dette er en red lager som burde falle i smak hos både gamle og nye venner av Ægir.

Ægirrekken

8 stk. på vei til butikken og en på vei til Vinmonopolet.

Joker lister alle disse som frivillig utvalg.
Kiwi lister alle som frivillig utvalg, med unntak av Sumbel og Sommar, som de ikke lister.
EuroSpar lister Bøyla, Dag, Rallar og Veslebror som pliktig og resten som frivillige.
Spar lister Bøyla, Rallar og Veslebror som pliktig og vi antar at resten er kan hentes inn under frivillig.
Meny lister alt som pliktig på store butikker, men lar noe være frivillig på de mindre.
Rema tar inn enkelte varianter regionalt i Vest (rundt Bergen) og i Oslo-området.

Coop har et så avansert opplegg for listing, med regionale inndelinger, at vi ikke helt klarer å gjengi hva som er å få hvor.

Vi minner og om at alle boksene fra Ægir kommer med 360 End. Noen av oss har nå fått testet denne og det vi hadde av skepsis er solid parkert.

Ægir-360

Ægir 360 i tre trinn.

Ægirs poløl vil komme på boks variant for variant.

LERVIG

Lucky Jack, Hoppy Joe og Johnny har vært tilgjengelige på boks en stund, men selv om de er billigere i innkjøp enn flaskeølene ser det ut til at butikkene holder igjen og heller tar inn flasker. Vi få håpe dette bedrer seg når de får selskap av Sour Suzy, som tidligere har vært tilgjengelig på flaske, og nykommerne Fat Earl og Lucky Jack Grapefruit Edition. Fat Earl er en solid brygget forholdsvis mørk lager, av den sorte nordmenn gjerne kaller fatøl. En liten ordlek fra Mike Murphy og resten av gjenge der altså. Lucky Jack Grapefruit er som navnet vitner om standardølet tilsatt grapefrukt. Dette skjer i form av konsentrat og det fungerer bra som en frisk sommerdrikk.

Lervig-Alle-Boksene

Grape-Jack, Lucky Jack, Sour Suzy, Hoppy Joe og Fat Earl. J Lo var ikke til stede da bildet ble tatt.

Med dette skulle alt butikkøl fra Lervig, med unntak av Betty Brown, være tilgjengelig på boks. Om de så faser ut flaskene vet vi ikke, men som boksfans håper vi selvsagt dette skjer slik at vi får den beste forpakningen uansett hvor vi kjøper øl fra Lervig,

Lervigs distribusjon har vi ikke helt oversikten over, men Grape Edistion er meldt inn som sesongøl og vil være tilgjengelig regionalt hos dem som driver med slik inndeling. Norgesgruppen skal ha det meste tilgjengelig på tvunget eller frivillig og vi antar at Rema i det minste tar inn litt av det.

NØGNE Ø

Nøgne Ø har startet sin boksovergang litt forsiktig, men etter vellykket testing med Asian Pale Ale er de klare for å gå videre. I denne omgang er det Global Pale Ale, Blonde og Wit som blir bokset og sammen med Inferial Stout har de nå fem tilgjengelige for butikkmarkedet.

Joker lister Global Pale Ale, Asian Pale Ale, Wit og Blonde som frivillig og resten, med unntak av Inferial Stout, som frivillig
Kiwi lister Global Pale Ale, Asian Pale Ale, og Blonde som pliktig og resten, med unntak av Inferial Stout, som frivillig
EuroSpar lister Global Pale, Asian Pale Ale, Wit Ale og Blonde som pliktig og resten som frivillig.
Spar lister Global Pale Ale, Wit og Blonde som pliktig og resten som frivillig.

Obs lister Global Pale Ale, Wit og Blonde som pliktig, men ikke i region Nord, mens Asian Pale Ale er pliktig på ca. halvparten av butikkene og frivillig for den andre halvdelen.
Mega lister Global Pale Ale, Asian Pale Ale, Wit og Blonde som pliktig for store butikker og frivillig for de mindre.
Extra lister Global Pale Ale, Asian Pale Ale, Wit og Blonde som pliktig i de aller fleste butikker, men ikke i region Nord.
Prix lister Global Pale Ale, Wit og Blonde som pliktig i de aller fleste butikker, men ikke i region Nord.
Marked lisert lister Global Pale Ale, Wit og Blonde som pliktig i ca halvparten av butikkene, men ikke i region Nord.

Vi antar at det som er listet som tvunget et sted i Coop-systemet er tilgjengelig som frivillig for de andre, også der dette ikke er nevnt.

Rema har vi ikke oversikt over.

De nye butikkølene samlet.

De nye butikkølene samlet.

 

Deler av det omtalte og avbildede vareutlvaget er gratis smaksprøver.

Vis 4 kommentarer

  1. Hvordan er det med bunnfall på boksene?
    Er det tilsvarende flasker, at man bør tømme over i glass for å få vekk bunnfallet?

    1. Har personlig ikke hatt noe problem med dette.

  2. Cans for hipsters, bottles for beerlovers!

  3. Cans and bottles, who cares – good beer for beerlovers and argument about the package, labels and owners for the rest.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.