Slutt for Arendals Pils i Arendal

Produksjonen av Arendals Pils blir nå flyttet fra Arendal til Oslo. Det har skapt røre i sørlandsbyen.

Slutt for Arendals Pils i Arendal

Mandag meldte Agderposten at Ringnes har sagt opp sin avtale med Arendals Bryggeri om å produsere Arendals Pils. Bryggeriet vil flytte produksjonen av ølet til Oslo. Beslutningen har vakt reaksjoner i sørlandsbyen. Flere utesteder og restauranter har gitt beskjed om at de vil si opp avtalen med Ringnes og kjøpe øl direkte fra Arendals Bryggeri.

– Jeg synes det er veldig synd. Arendals Pilsen har vært bryggeriets hovedvaremerke i mange år. Det skulle ivareta Arendal-ølets framtid, sier formann i Arendal Bryggeriets Venner Øyvind Olsen til NRK.

Prisen skal ha vært avgjørende for valget om å flytte produksjonen til Oslo. Daglig leder ved Arendals Bryggeri, Torstein Paulsen, sier at tilbudet fra Ringnes om fortsatt produksjon av pilsen var for lavt.

Produksjonen av Arendals Pils har ikke vært en stor del av aktiviteten til Arendals Bryggeri, og i følge Paulsen vil ikke avslutningen av avtalen med Ringnes ha store konsekvenser for bryggeriet. Fremover vil bryggeriet satse på egne merkevarer. De siste årene har bryggeriet gitt ut flere øl i serien «1839».

Arendals Bryggeri ble et selvstendig bryggeri sommeren 2009 etter at bryggeridriften ble solgt fra Ringnes til ansatte, Arendal kommune og Arendals Næringsråd.

Skriv en kommentar