Voss videre i Bryggeribråk

Jeanette Lillås i Voss Bryggeri sikret seg avansement i Bryggeribråk med en engelsk brown ale.

Voss videre i Bryggeribråk

Etter åtte innledende runder med norske bryggerier, var det mandag kveld klart for den første nordiske kampen i årets utgave av Bryggeribråk. Voss Bryggeri sikret seg seieren over de danske gjestene fra Munkebo Mikrobryg etter å ha blitt kåret av publikum til beste bryggeri til hovedretten og desserten.

Etter de innledende rundene har reglene blitt endret for bryggeriene. Kampen avgjøres nå basert på hvor mange runder bryggeriene vinner, og ikke antallet stemmer. Voss og Jeanette Lillås la grunnlaget for seieren med hovedretten. Til tunfisk gikk Lillås for en engelsk brown ale, mens Munkebo satset på en IPA. Brown alen harmonerte best med fisken og ga Voss en klar rundeseier, og dermed uavgjort etter to runder. Desserten ble jevnere, men publikum satte mest pris på Voss’ syrnede tyttebærøl til pannekaker med bær.

– Det er fantastisk hva Hans gjør med denne konkurransen. Jeg elsker å lage mat selv, så dette er også en konkurranse som appellerer mye til meg, fortalte Lillås til Ølportalen. Som et lite bryggeri, er det flere utfordringer med å delta i en konkurranse om å sette det beste ølet til mat. – Vi bryggeri ikke alle typer øl, og det kan være en utfordring når vi skal finne et passende øl til rettene. Særlig desserten har vært utfordrende. For å finne et passende øl må vi være kreative, forteller Lillås.

Lillås trivdes på Håndverkerstuene, og synes det var spennende å delta i en slik konkurranse igjen. Dette er første året Voss Bryggeri er med på Bryggeribråk, men bryggeriet og Lillås har tidligere deltatt på og vunnet en lignende konkurranse – slaget om Vestlandet – i Bergen. Nå ser hun frem til en ny runde av Bryggeribråk. Av drømmemotstandere står Kinn øverst på listen. Bryggeriet vant over 7 Fjell i den siste innledende runden, og møter danske Amager i august.

Du finner en oversikt over alle kampene i Bryggeribråk – og andre ølrelaterte arrangementer – i vår kalender.

Følgende ble servert:

Forrest: Klippfisk-sashimi med syltet gresskar, pepperrotkrem og vingetang. Munkebo: Hjemstavn. Voss: Oregonian

Hovedrett: Tunfisk med lun agurksalat, boc choy, selleripuré med brunet smør og blåskjellsbuljong. Munkebo: Balder. Voss: Natabjødn

Dessert: Pannekake fylt med friske bær, ingefærnougatine og hvit sjokolade. Munkebo: Folkvang. Voss: Titty Barry

Desserten serveres på Bryggeribråk

Skriv en kommentar