Growleriet

Før åpning har diskusjonen gått på lovlighet og hvem som er først. Når de diskusjonene legges døde dreier det seg egentlig kun om bedre tilgjengelighet på godt øl i Oslo.

Growleriet

Så viste det seg at endel folk hadde feil. Det er ikke ulovlig. Growleriet er lovlig og det er alt de driver med i butikken også, da selvsagt så lenge ølet ikke er sterkere enn 4,7%. Morsomt nok slutter spørsmålene om lovligheten å bli hørt over ølnerdenes gjennomskinnende besserwisser-egenskaper om at «de er hvert falt ikke først til å gjøre dette», siden noen i media har gjort dårlig bakgrunnssjekk av artikkelen de skrev og omtalt det som først i Norge.
«Det har ingen av oss påstått, bare at vi er de eneste i Oslo» sier Cameron Manson og nevner både Voss og Lindheim som foregangsfolk, uten å være mindre stolt av hva de har fått til.

Growleriet Utvalg

Det er utvilsomt mye kjærlighet lagt ned i hyller, bord, krakker og skilt hos Growleriet i Oslo. Laser-printede skilt i lyse finerplater med logo, åpningstider og til merking av ølstiler på reolene. Små fiffige detaljer i hyllene, krakker og bord. Lampene er laget av keykegs og growler fyllestasjonen er en massiv steinvask.
 Dette er en kul sjappe med sjel.

Brødrene Cameron og Andrew Manson, samt kompisen Lachlan McLeod startet i 2013 Little Brother Brewery i Oslo. 2500 liters kapasitet i måneden på 90- liters anlegg, er så nærme hjemmebryggerstørrelse som mulig uten å være det.
 Da de presenterte planene sine om butikken på folkefinansieringsplattformen Kickstarter, hadde de som mål å skaffe til veie 150.000 kroner, og de siste dagene tikket de over 160.000 kroner.

Growleriet tappestasjon

Mange av de som har gitt bidrag skal også få sine navn laser-printet på lys finer og henge over hyllene med over 100 forskjellige øl fra inn- og utland.
 Andre får eget tappetårn. At Little Brother Brewery brygger 90- liters batcher i en krok av hovedstaden, betyr ikke at ideen med fyllestasjon for håndverksøl gikk hus forbi på gjengen fra Skifjorden Bryggeri i Sogn og Fjordane. «Jeg hadde ikke hørt om dem engang, da de kom inn som sponsor for et tappetårn. Og nå får ølet deres strømme ut av tappekranene. Det er utrolig gøy» sier Lachlan.

«Tanken er å berike ølkulturen i Oslo, samtidig som vi kan være et sentralt samlingspunkt for de mange ølentusiastene der ute», sier Cameron Manson. Med ti tappekraner, hvor fire er fra Little Brother selv og de seks andre byttes på, er ferskt øl som tappes på 2- liters growlers kanskje en ny trend. Prisen på cirka 250 kroner for en påfylling, hvor en growler koster en hundrings, er ikke avskrekkende når det er snakk om norsk håndverksøl rett fra fat og muligheten for å dele med gode venner hjemme i egen stue. Om growler-konseptet ikke er for deg, så har du 100 flasker med annet øl å meske deg med.

Growleriet flasker

Growleriet ligger i Seilduksgata 26 i Oslo og åpner i dag, den 1. Juni.
De vil holde åpent onsdag til lørdag fra 12.00 til 20.00.


 

Lasse Lukacs skriver også for øl-, mat- og snus-bloggen lassel.blogg.no


Skriv en kommentar