Feirer Oslo-øl med egen festival

Grünerløkka Brygghus samler Oslo-bryggeriene i helgen til en ølfestival i bakgården til bryggeriet.

Feirer Oslo-øl med egen festival

Grünerløkka Brygghus og daglig leder Kjetil Johnsen er glade i små og intime ølfestivaler. Nå har de laget en egen for Oslos mikrobryggerier. Oslo har de siste årene fått en rekke nye mikrobryggerier, og i morgen og lørdag samles ni av dem – inkludert hovedstadens nyeste bryggeri, Oslo Brewing Co. – til festival i bakgården hos Grünerløkka Brygghus. Dette blir første gang bryggeriene samles til sin egen festival.

Konseptet til festivalen er det samme som de tidligere mikrobryggfestivalene på Grünerløkka. Bakgården og bryggeribygningen til Grünerløkka Brygghus åpnes opp og det blir mulig å smake på et bredt utvalgt av øl fra bryggeriene som deltar. Det blir også mat fra Grünerløkka Brygghus, Nighthawk Diner og Vespa & Humla, i tillegg vil en DJ sørge for musikk under festivalen. Nytt for denne gangen, er at plastglassene er borte. Etter forrige festival ble det mye jobb med å kaste store mengder plastglass. I billettprisen får nå alle et festivalglass, og det settes opp godt med skyllestasjoner og muligheter for å bytte ut glass.

Målgruppen til festivalen er alt fra de ølinteresserte til de som bare er nysgjerrige på håndverksøl. Johnsen bedyrer at det ikke er en nerdete festival, men at det er en festival som viser bredden til hva Oslo-bryggeriene. Det er fortsatt snakk om en liten og intim festival. Denne gangen vil ikke festivalområdet inkludere Vespa & Humla, men det vil være litt større plass i bryggeriet. Johnsen anslår at det er plass til rundt 3-400 festivaldeltakere. Med interessen som har vært for festivalen kan det være en fordel å komme tidlig for å unngå lange køer.

Bryggeriene vil ta med et stort utvalg øl til festivalen. Alle ølene blir servert fra fat, og bryggeriene vil til en hver tid ha opptil fire øl tilgjengelig. Johnsen synes det er mye spennende øl som blir servert på festivalen, og han ser frem til å få muligheten selv til å smake hva de andre Oslo-bryggeriene lager.

– Jeg leder meg til selv å prøve hva de andre bryggeriene driver med. Jeg får ikke tid til å smake alt, sier Johnsen til Ølportalen. Han vil ikke si at det er noen spesiell stil som kjennetegner de små Oslo-bryggeriene. Det viktigste kjennetegnet er at alle bryggeriene eksperimenterer med smaker. – Bryggeriene prøver ut mye forskjellig. Selv liker jeg å bruke ingredienser fra den norske naturen, slik som pors og einer. Vi prøver oss også på surøl nå. Fordelen med små bryggerier er nettopp det at vi har gode muligheter for å eksperimentere, sier Johnsen.

Du finner ølliste for festivalen på våre arrangementssider! Vi vil fortløpende oppdatere denne.

 

Vis 2 kommentarer

  1. – Men vil det fremdeles være ølfestival som før i august/september med bryggerier utenfor Oslo/Norge?

    1. Ja, det blir også festival i august.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.