Norbrew tar majoriteten i Haand

Gi de en finger, så tar de...... Vel, kanskje ikke en hel hånd, men i alle fall 60% av Haandbryggeriet.

Norbrew tar majoriteten i Haand

Selv om aksjene ikke bytter haand (ok, det er siste ordspill) før i august, viser nyetablerte Norbrew at de mener alvor med på bringe norsk håndverksøl til massene. Der noen små bryggerier har fortrinnsvis lokale utsalgssteder, vil Norbrew etablere sine merker i HoReCa- markedet og Vinmonopolet i vårt langstrakte land og eksport til det enda større utlandet.

«Vi har kjøpt 60 prosent av aksjene i Haandbryggeriet. Aksjene overtas i august. Med dette blir Norbrew landets største aktør innen håndverksøl, med en kapasitet på til sammen cirka 10 millioner liter», sier Steinar Knutsen, konsernsjef i Norbrew, til Finansavisen.

Norbrew hevder at de vil bli Norges største håndverksøl-aktør når de har fått sine fire bryggerier – de har allerede Northern & co., samt Voss Fellesbryggeri (må ikke forveksles med Voss bryggeri), tar over aksjemajoriteten i Haandbryggeriet fra August og planen er å åpne Oslo & Akershus Bryggeri i januar neste år – med en total kapasitet de hevder vil være på 10 millioner liter.

Norbrew har rundt 130 aksjonærer som vil få førsteprioritet på kjøp av aksjer i en emisjon (aksjekapitalen forhøyes ved utstedelse av nye aksjer) som skal sikre 15 millioner kroner.

Konsernsjef Steinar Knutsen sier til Finansavisen at «Norbrew prises til 39,5 millioner kroner før emisjonen».

Skriv en kommentar