Voss Bryggeri i boks

Boks er ikke lenger fremtiden, boks er nå, og snart er det bokslinje på plass på Voss Bryggeri.

Voss Bryggeri i boks

Med unntak av et par batcher med spesialbestilt øl har alt fra Voss Bryggeri frem til nå gått ut på KeyKeg og dermed kun vært tilgjengelig på utesteder spredt rundt i landet. Bryggeriet har en liten fordel når det gjelder sin investering i bokselinje. De har ingen gammel flaskelinje de har investert tid og penger i og som opptar areal. Samtidig vet alle som har vært innom bryggeriet at de har en større utfordringer enn mange andre når det gjelder plass. De har imidlertid funnet en slank bokselinje, som forholdsvis lett lar seg montere i samme etasje som bryggverket og fermeteringstankene.

Prøvemontering

Prøvemontering

Det er en stund siden bokselinjen ble bestilt. Den er nå prøvemontert på fabrikken og er forventet å ankomme Voss tidlig i august. Oppstart for bosking på bryggeriet er beregnet til slutten av august og deretter er det Vinmonopolets lanseringsdatoer og butikkjedenes treghet som avgjør når det blir mulig å kjøpe øl fra Voss Bryggeri og nyte det hjemme i sin egen stue.

Cask Brewing Systems ble valgt som leverandør fordi de kunne levere en linje som både er kompakt og er av dei som gir minst tilførsel av oksygen under fyllingen. 

Linjen har en topphastighet på 2 000 bokser i timen. Dette oppnås ved at 5 og 5 bokser er i selve fylleprosessen samtidig. Før de kommer så langt blir de «flushet» med CO2 for å best mulig holdbarhet.

Selve boksene er 0,33 liter og ankommer bryggeriet blanke. Etiketter blir limt på etter at boksene er fylt. Dette reduserer behovet for lager betraktlig, men de må uansett ut og leie plass til både tomme bokser og ferdige produkt.

Her blir det utvilsomt mye spennende «leamikk» å holde styr på for teknisk potet Dag Jørgensen og noe av det første han må til med er en «depalletizer». Det vil si en løsning for lasting av hele lag med bokser fra pallene de kommer på og inn på bokselinjen.

Etter det vi vet blir Voss Bryggeri med dette landets minste bryggeri med egen bokselinje.

 

 

Skriv en kommentar