Grim og Gryt har doblet kapasiteten

Grim & Gryt Økobryggeri har lagt sitt første år bak seg og melder at de er svært fornøyde med oppstarten. De hviler ikke på laurbærene og er nå i gang med en dobling av kapasiteten.

Grim og Gryt har doblet kapasiteten

Grim & Gryt godt i gang og deler følgende melding med oss:

Responsen har vært helt enorm. Ikke i våre villeste fantasier hadde vi trodd at dette skulle bli så stort og så godt mottatt. At vi vant prisen for Norges beste tradisjonsøl åtte måneder etter vi startet opp produksjonen, og i sterk konkurranse med veletablerte bryggerier, det er rett og slett overveldende,” sier daglig leder Øyvind Grimstad Gryt.

Ølet de vant med var 6060 Lys Øl, som er brygget på pilsnermalt og klassisk tysk og tsjekkisk aromahumle, og har en porsjon med umaltet landhvete i oppskriften. Bryggeriet melder at både dette og de andre ølene har blitt svært godt mottatt på Sunnmøre.  Når de nå skal ha flere øl inn på Vinmonopolet og distribueres gjennom Gulating Ølutsalg sine butikker ser de behov for å doble produksjonskapasiteten.

Produksjonssjef Andreas Grimstad beklager at kundene til tider har blitt møtt med tomme butikkhyller og forteller videre:

I det siste har dette blitt svært utfordrende, og vi har nå både bygget om bryggeriet for å øke produksjonen og doblet kapasiteten ved å sette inn fire nye tanker. Når vi startet opp for ett år siden trodde vi jo at den kapasiteten skulle holde lenge, hvor lenge den holder nå skal bli artig å se.

Økningen i kapasitet skjer ved at det settes inn fire nye gjæringstanker på 1000 liter en på over 2000 liter. Disse er, som de andre tankene på bryggeriet, brukte tanker som er blitt bygd om hos ei lokal bedrift med spesialkompetanse på rustfritt stål.

I tillegg til økt kapasitet vil de nye tankene gi en mulighet til å brygge mindre batcher (1000 liter) med spesielle typer øl og øl som krever lenger lagringstid. (Vi hører rykter om surøl og kraftige stouts.) De håper og at den største tanken, kombinert med kjølekappe, kan hjelpe dem med utfordringen de til tider har hatt med mer sediment enn ønsket i flaskene. Dette er de allerede i gang med og resultatene er oppløftende.

Med denne økningen har de nådd det de mener er maksimal utnytting av lokalene og neste naturlige steg vil være en mulighet for ekstern lagring av ferdig øl. Kapasiteten er nå opp mot 70 000 liter i året.

Grim og Gryt er ikke fremmed for eksport, men hovedfokus vil fortsatt være regionalt og nasjonalt.

Tilgjengelig på butikk:

  • Fish & Ships Maritim Pale Ale
    6060 Lys Øl – vinnerølet fra Det Norske Måltid 2015

Tilgjengelig på Vinmonopolet:

  • Humlekraft Indiaøl

Fra mai av kommer også:

  • 6060 Lys Øl – vinnerølet fra Det Norske Måltid 2015 (Polversjon)
  • The Number of the Yeast – Sterk Staut
  • 986 – Sterk Raud Øl
Grim_og_Gryt_6060

Prisvinneren: 6060 Lys øl, en lys, frisk og lettdrikkelig overgjæret øl.

Skriv en kommentar