Surt og Syrlig fra Lindheim

Det har kommet mye godt fra Lindheim Ølkompani og nå kommer det enda mer.

Surt og Syrlig fra Lindheim

Høst er tid for frukt og om en kobler frukt og øl er gjerne Lindheim Ølkompani det første vi i redaskjonen tenker på. Derfor tok vi en liten prat med bryggeridirektør Ingeborg Lindheim for å høre om de hadde noe spennende på gang.

Har dere noe nytt på gang?

– Vi flasket nylig 3 ulike surøl som er lagret på brukte Merlottønner. Av disse er det kun Sour Cherry som er å finne i BU (Bestillingsutvalget) på Vinmonopolet. De andre var bare to små partier vi selger selv til noen få restauranter og utesteder.

Og det er alt som blir laget av dette ølet?

– Nei, nye litt større partier er straks klare og vil bli i salg i BU eller spesialpol i vinter en gang.

Hvor får vi tak i de to andre?

– Raspberry Brett er altså direkte fra oss og finner på blant annet annet Cafe Laundromat, Crowbar, Grünerløkka Brygghus, Dalen Hotel, Hovden Fjellstoge og Maaemo.

– Den andre, som vi har kalt Brett Farmhouse er faktisk bare å få her i Telamark på Dalen Hotel, men serveres selvsagt også i baren i låven vår.

Det ryktes at dere og har begynt å produsere sider?

– Ja, vi har også flasket en sider som har ligget på Merlottønner i 2,5 år.
Den får vi lov til å selge fra gårdens utsalg etter at reglene for sterkere produkter basert på frukt/bær/honning ble endret 1. juli i år. Andre steder blir den ikke å få tak i.

– Den heter Cider Brux og holder 8,3 % ABV. I 2013 ble den satt med engelsk sidergjær og tilsatt litt dextrose, og da den var overført til tønner tilsatte vi Brett Bruxellensis. Som om ikke det var nok har vi toppet opp med upasteurisert most av sesongens epler to ganger mens den lå på fat. Dette for å få med litt av hagens villgjær.

Hvordan vil du beskrive smaken?

– Den er tøtt og lett syrlig. Final Gravity er på 0.996

Surt og syrlig fra Lindheim

Har dere enda mer spennende på gang?

– Vi har mye spennende surøl som koser seg i tønnene vår. Både samarbeidsbrygg og egne brygg. Dette tar tid og vi har ingen hastverk med å lansere alt på en gang eller å få ut uferdige produkter. De kommer når de er ferdig. Det er helt sikkert!

– I år blir det mye kirsebær og plommer, samt noen gråpærer som blir lagt inn i bryggeplanen. Vi skal brygge mye i coolshipet vårt i høst og det betyr at vi skal ogs tømme noen tønner, så flasker med spontangjæret øl fra Lindheim blir å komme før sommern 2017.

– Flere tønner skal fylles i høst. Noen skal tømmes, noen lagres videre. Det blir også mer eksperimentering med cider fra epler i området her i høst. Disse har vi planer om å lagre på eikefat.

 

Skriv en kommentar