Borg Brugghús første finalist i Bryggeribråk

Borg Brugghùs sikret seg den første finaleplassen i årets Bryggeribråk, da de mandag kveld rensket bordet i kampen mot Stigbergets Bryggeri.

Borg Brugghús første finalist i Bryggeribråk

Nils Hultkrantz (t.v.) i Stigbergets Bryggeri og Árni Theodor Long i Borg Brùgghus kjempet om den første finaleplassen i årets Bryggeribråk.

Både den svenske og den islandske ambassadøren til Norge hadde funnet veien til Håndverkerstuene mandag kveld for å overvære den første semifinalen i årets Bryggeribråk.

Det ble en jevn kamp mellom Göteborgsbryggeriet Stigbergets og islandske Borg Brugghùs – totalt var det 20 stemmer som skilte de to bryggeriene – men Borg sikret seg seieren i alle de tre rettene.

Dermed blir det for første gang et islandsk bryggeri i finalen av Bryggeribråk. I fjor var det svenske Gotlands bryggeri som stakk av med den gjeve seieren.

Bryggeriene startet mandagens kamp med hver sin saison til en forrett bestående av lammeroastbiff med karamellisert løkterte, syltet sopp og en grønnkål og rødbetsalat. Også til hovedretten – grillet brosme med blåskjell – valgte bryggeriene samme stil. Stigbergets stilte med West Coast IPA – som henter sitt navn fra at den er fra sen svenske vestkysten – mens Borg stilte med Aycayia. Denne er et samarbeidsprosjekt med Cigar City hvor målet var å få et øl med mye smak av tropisk frukt, uten at ølet ble tilsatt noen frukter.

Til desserten, bestående av tilslørte håndverkerpiker med plommer, ost og hasselnøtter, skilte bryggeriene lag når det gjaldt stilart. Stigbergets stilte med sin Russian Imperial Stout, mens Borg stilte med Jùdas, en belgisk kvadruppel.

Bryggeribråk har blitt en fenomen på Håndverkerstuene og i det nordiske ølmiljøet. Konkurransen – som i år er i sin tredje sesong – har også blitt svært populær. Mandagens semifinale gikk for fullsatt hus, og både neste semifinale og finalen er allerede utsolgt. Nå planlegges det for en ny sesong.

Neste uke står kampen mellom Bådin og Kinn om den siste finaleplassen. Hvem som blir vinner av årets Bryggeribråk avgjøres 24. oktober.

Skriv en kommentar