Gulating åpner dørene på Løkka

Torsdag klokka 12 åpner dørene til Gulatings første ølutsalg i hovedstaden.

Gulating åpner dørene på Løkka

Christoffer Aaser Gundersen (t.v.) og Aleksander Aaser Gundersen er klare for åpning av Gulating Ølutsalg på Grünerløkka i Oslo.

Oslos ølstripe – som går fra Youngstorget og opp Løkka – får et nytt tilskudd når Gulating Ølutsalg åpner dørene torsdag formiddag. Over 400 forskjellige øl fra inn- og utland i tillegg til både sider og brus, vil være på plass i hyllene når de første kundene ønskes velkommen. Til åpningen kommer Nøgne Ø. De vil servere smaksprøver av sin alkoholfrie Inferial Stout og fortelle om sine øl. Fredag kommer St. Halvards Bryggeri på besøk, og Gulating jobber også med å få et bryggeri inn på lørdag.

Det har vært knyttet spenning til når hovedstaden skulle få sitt første Gulating-utsalg. Siden Gulating åpnet sin første butikk, har både Drikk Godt og Growleriet kommet til. Nå blir øltilbudet enda bedre for hovedstadens innbyggere.

– Vi har fått mange positive reaksjoner, og folk er nysgjerrige når vi får leveransene til butikken, forteller Aleksander Aaser Gundersen til Ølportalen. Det er noen som har gitt uttrykk for at de gjerne skulle sett ølutsalg også i andre deler av byen, men Gulating dukker nå opp midt i hovedstadens ølmekka. En av de nærmeste naboene er Vinmonopolet. Aaser Gundersen peker på at det dermed blir mulig å få et bredt utvalg med få meters mellomrom.

Av de 400 pluss ølsortene som blir tilgjengelig fra åpningsdagen, vil et stort flertall være fra Norge. Gulating satser særlig på øl fra de mange norske mikrobryggeriene. – Vi prøver å holde oss unna de største merkene som du vil finne hos alle dagligvarekjeder. Vi vil få frem de mange mikrobryggeriene som vanligvis ikke får innpass. Vi satser også på å ha jevn utskiftning av utvalget, og håper på minst ett nyhetsslipp i uka, forteller Aaser Gundersen. Gulating Ølutsalg på Grünerløkka vil også føre Gulatings egne øl, og snart kommer de med sitt eget øl som er brygget i samarbeid med Grünerløkka Brygghus. Ølet vil få navnet Myntmesteren. Det er oppkalt etter Friedrich Grüner som kjøpte Nedre Foss Mølle i 1672 og ga navn til Grünerløkka.

Den første batchen med Myntmesteren står for tiden på fat hos Grünerløkka Brygghus, og vil bli solgt på puben i Thorvald Meyers gate. Gulating vil få installert tappeliner for å fylle growlere, og Myntmesteren vil bli tilgjengelig i utsalget. Planen er også å få brygget en ny batch som blir tilgjengelig på flaske. Totalt vil Gulating ha fire linjer til å fylle growlere. I tillegg sitt eget øl, vil det være tre øl på rotasjon.

Skriv en kommentar