Storeslem for To Tørste Mænd

Gutta bak To Tørste Mænd stakk av med prisen for beste øl under Publikums Favoritt i Oslo lørdag.

Storeslem for To Tørste Mænd

I tillegg til førsteprisen for stouten «Sleik Med Pang Pang», kapret de to tørste mennene også fjerdeplassen med «Achtung Berry!», og vant i kategorien beste svakøl med «Berliner Blues», en berliner weisse brygget med blåbær. De fikk også uttelling for sin store og forseggjorte bar, da de tok med seg annenplassen for beste stand.

Hjemmebryggernes årlige festaften, ble preget av fantasifulle barer, gode øl og feststemte hjemmebryggere og gjester. Nesten 40 ulike barer var satt opp over de to hallene i Eventhallen på Bryn i Oslo. Det var mange kreative innslag. Blant dem var Beer Guns, som hadde gjenskapt 70-tallets punkestetikk både med bar, klesstil og drikke, med øl som «Rock the Kazbek», «HMS Victory» og røykølet «Good Smoke The Queen». Erling Furset, Othelie Heir og Marie Furseth i Skogholtet Nanobryggeri hadde tatt det amerikanske valget til Oslo. Iført passende kostyme, sminke og ikke minst hår, serverte de tidsriktige øl som «The Wall» og «Trump Card».

Baren som gikk av med seieren for årets stand gikk imidlertid til Nordmark Gårsdbryggeri. De hadde tatt Nordmarka til Bryn og stilte opp klar for jakt og friluftsliv. Baren var godt synlig og original, og den imponerte både publikum og jury.

Årets arrangement var godt besøkt, og det ble avgitt over 35.000 stemmer fra rundt 700 unike brukere. Nytt av året var at avstemningen for publikumsprisen skjedde via appen Velsmakt. Gjennom appen fikk publikum en enkelt oversikt over alle ølene i konkurransen, og det var også mulighet for å endre karakter underveis.

En annen nyhet var at bryggerne kunne teste alkoholstyrken i sine øl. Oslo amatørbryggerlaug har i samarbeid med Salten bryggerlaug, Nedre Romerike bryggerlaug, Det gode øls klubb, Bergen ølfestival og Grenland bryggerlaug startet prosjektet «Vit hva du Drikker», og har som et ledd i dette anskaffet utstyr for å teste alkoholstyrken i øl. Under arrangementet stod Gustav Foseid klar med utstyret og testet en rekke av ølene i konkurransen. De fleste ølene som ble testet, lå ganske nær opp til den faktiske styrken bryggerne hadde oppgitt, men det var også noen grovere bommerter.

– Det viktigste med å få en god måling, er å ha en god oechslevekt som er kalibrert til null i rent vann. Ta nøyaktige målinger og unngå temperaturjusteringer, forteller Foseid til Ølportalen.

Resultatlisten finner du under galleriet.

Publikums Favoritt:

1. To Tørste Mænd for «Sleik Med Pang Pang». Beskrivelse: En Stout med kaffe.

2. Torpedo Brewery for «Krieksminister». Beskrivelse: En syrlig og friskt fruktøl med belgiske aner. Vi tilsatte kirsebær i en blanding av ett og to år gammel lambic, laget med vår egen gjærstamme før vi lagret det hele på eikefat i flere måneder.

3: Beer Guns (Høybråten Attobryggeri) for «Imperial loudness of the Herbs». Beskrivelse: En anarkistisk imperial stout med appelsinskall, koriander, kamille og eik. Lagret siden 2014.

4. To Tørste Mænd for «Achtung Berry!» Beskrivelse: Orginalen! Berliner weisse med bringebær, eller Berliner Scheisse som vi kaller den.

5. Kristianiastudentenes Haandbrygerlaug for «Her Majesty’s Relief. Beskrivelse: En heftig barley wine brygget i anledning brygg #200 i april 2014

Beste stand/bar:

1. Nordmark Garasjebryggeri

Denne standen har sjel og personlighet som er iøyenfallende fra første stund. Vi har sjelden sett et så genuint og helhetlig konsept hvor alt harmonerer og publikum blir fraktet fra maset av byen og ut i de dype skoger.

2. To Tørste Mænd

Denne standen fører samme tema som tidligere år, men gjennomføringen og dedikasjonen – med 25 unike øl – sprenger alle skalaer. Idealismen og engasjementet for å spre god øl og god stemning har nesten ikke sidestykke blant hjemmebryggere.

3: Skogholtet Nanobryggeri

Humoren, detaljene og timingen er alle riktige på denne standen. Konseptet fanger tidsånden – på godt og ondt, kanskje mest ondt – og viser at selv om det bygges murer mellom oss, så brygges det også bruer.

4. Beer Guns

Denne standen klarer å gjenskape 70-tallet punkestetikk og presentere denne med både humor og autensitet. Punken er død. Lenge leve punken.

5. Militant Mikrobryggeri

Med en gjennomperforerte rekvisitter og en eksplosivt stand, var dette et svært sjarmerende og gjennomført konsept.

Beste Sider

Aroma Cidre fra bryggeriet Taste. Bryggere: Spencer Oulman & Arne Bye.
Beskrivelse: Sparkling, middels søt cider med Aroma base med Pink Lady karakter.
Vi hadde ikke opprinnelig cider med i konkurransen. Likevel verdsatte Publikum denne såpass høyt at en ærespris ble opprettet underveis på arrangementet. Gratulerer!

Årets nykommer

Anders Gjørwad Hagen for Imperial loudness of the herbs. Beskrevet som en «Anarkistisk imperial stout med appelsinskall, koriander, kamille og eik. Lagret siden 2014

Beste Nyskapning

Fancy Beer for Amazonas WeisseBrygget av Petter Fornes og Erik Lien Johnsen. Ølet ble beskrevet som «Berliner Weisse gjæret med surdeig fra Amazonas! Tilsatt mango, pasjonsfrukt og ananas.»

Beste Svakøl

To Tørste Mænd for Berliner Blues. Brygget av David Jacobsen og Morten Norgård. Ølet ble beskrevet som «Berliner Weisse med blåbær – 123 gram blåbær pr liter øl!»

Skriv en kommentar