Vinmonopolet, there’s an app for that

Det har aldri vært lettere å bestille varer på Vinmonopolet og når nyheter slippes kan nok det passe enkelte ganske bra.

Vinmonopolet, there’s an app for that

Dersom du er passe øl- eller vin-interessert kjenner du problemstillingen. Det er slipp av nye varer på Vinmonopolet, med masse spennende produkter som du gjerne skulle hatt klørne i før det er utsolgt. Samtidig har du ikke anledning til å sette deg ved PCen for å bestille og du vet at det er kø på kundetelefonen. Du gir egentlig opp før du har begynt, men legger inn en ordre på «restene» utpå ettermiddagen eller tar en tur i en av butikkene et par dager senere, når varene er kommet ut dit.

Denne «fortvilelsen» er egentlig helt unødvendig, for du kan gjøre alt dette direkte fra telefonen og den har de fleste tilgjengelig.

Det første du gjør er å laste ned Vinmonopolets app, som du finner i din vanlige app store. Deretter velger du menyen opp til venstre og logger inn, med samme mailadresse og passord som du tidligere har brukt på vinmonopolet.no. Du får da også tilgang til din ordrehistorikk og selvsagt dine lagrede betalingskort.

Velg så de produktene du ønsker å se på. Her lønner det seg selvsagt å snevre inn utvalget litt. Velg «varer» og deretter «Tilpass resultat» for å få frem filtrene. Nytt i denne sammenheng er at Vinmonopolet nå lar deg søke på forskjellige ølstiler. Legg og merke til knappen nederst, som gir deg mulighet til å single ut nyheter.

Varene legges i handlekurven på den på vanlig måte, ved trykk på «kjøp», men vær obs på at du ikke får noen annen respons enn at antall varer i kurven (oppe til høyre) øker. Det lønner seg med andre ord å sjekke innholdet i kurven før du går videre til betaling. Som ved nettkjøp sjekker du ut ved å trykke på handlekurven og deretter «Fortsett» når du mener denne er passe full. Deretter velges leveringsmetode, der appen til og med viser deg et kart over butikkene i nærheten.

Deretter er det bare å velge ønsket betalingskort, sende bestillingen avgårde og håpe på at Vinmonopolet har fått varene inn og at du er tidlig nok i køen til å få din del av dem.

Appen kan selvsagt også brukes til kjøp av varer som ikke er en del av nyhetsslippet, men denne appen har litt mer å by på. Gå tilbake til startmenyen. Velg «Les av strekkode» (og la appen få tilgang til kamera). Rett kameraet mot strekkoden på et polprodukt og du får opp informasjon om produktet. En grei liten sak om du lurer på pris eller liker et produkt så godt at du ønsker å legge det i handlekurven til senere.

Skriv en kommentar