Nye øl fra Nøgne Ø

Nøgne Ø har absolutt ikke parkert kreativiteten. Her er tre nye øl fra Grimstad.

Nye øl fra Nøgne Ø

Vi hører fra tid til annen at det ikke skjer noe spennende på Nøgne Ø lenger. Vi vet ikke hvor disse ideene og ryktene kommer fra for vi som følger med hører stadig om nye øl fra Grimstad. Senest for en uke siden fikk vi melding om at tre nye øl blir tilgjengelige på Vinmonopolet og for uteliv nå i mars.

GAMMEL JO

Vinnerne av NM i Hjemmebrygging 2016, Atle Betten, Per Einar Gjerde, Lars Meek Hansen, Eivind Grønset, har fått lov å brygge en fullskala variant av sin old ale. Nøgne Ø er godt fornøyde med sluttproduktet og brukte den blant annet i Bryggeribråk nylig.

Gammel Jo beskrives som en mørkebrun, maltrik engelsk ale med hyggelige hint av blomstereng og gress fra East Kent Golding-humle. Dette ølet egner seg godt for lagring.
8.5% ABV, 50 IBU
Bestillingsvare på Vinmonopolet og tilgjengelig på enkelte utesteder.

NØDINGEN

I følge bryggeriet er denne: Søt og fyldig, med tydelige toner av lakris og vanilje, kaffe og melasse. Denne tropiske stouten egner seg som dessert. Eller til dessert.
Serveringstemperatur 12°C
10% ABV, 35 IBU
Bestillingsvare på Vinmonopolet og tilgjengelig på enkelte utesteder.

GOD PÅSKE

God Påske er tenkt for å nytes påskesolen i hytteveggen, enten hytten ligger på fjellet eller ved sjøen. Lys nok til å møte våren, men rund og varmende nok til å ta brodden av et kjølig drag i luften og egner seg godt ved peisen om det skulle bli mer enn det kjølige draget.
Servér gjerne ved 3°C
7.5% ABV, 30 IBU
Bestillingsvare på Vinmonopolet og tilgjengelig på enkelte utesteder.

Skriv en kommentar