Har flere øl for Haanden

Det blåser en ny, frisk bris over Brakerøya i Drammen. Dunsten av malt, humle og gjær svirrer rundt Haandbryggeriets lokaler på Sundland. Luften er også fylt med forandring og ny giv.

Har flere øl for Haanden

I fjor var Jens Maudal og Rune Eriksen – to av gründerne som var med på å starte bryggerieventyret i Drammen – nær ved å selge sine aksjeposter til Norbrew.  Da satte to av de andre gründerne; Egil Hilde og Arne Eide, hjulene i gang og allierte seg med de ansatte og investorer som 7 Fjell, Austmann og Amundsen bryggeri til å utløse forkjøpsretten og blokkere salget til Norbrew.

– Vi ønsket samarbeidspartnere med samme tanker og ideer som oss om hvordan Haandbryggeriet skal drives videre, fortalte Hilde og Eide til Dagsavisen Fremtiden etter at de hadde kjøpt opp de resterende 60 prosent av bryggeriet de hadde vært med på å grunnlegge. Ønsket var klart:

– Det viktigste er et kreavtivt miljø og en ansvarsfølelse for jobben som gjøres.

Ny giv

Ansvarsfølelsen og det kreative miljøet blant de ansatte får man så absolutt se i fullt firsprang når planene for Haand Ølfestival ble presentert.

Festivalen er større enn tidligere med 35 bryggerier fra inn- og utland, samt at de nå har flyttet innendørs, med matservering fra Svensefjøset som rigger opp grillene og serverer kortreist mat i de flotte utendørsområdene.

Det blir også «Masterclass» 3 ganger om dagen, hvor man kan få en 3- retters gourmetmiddag med ølmeny fra utvalgte bryggerier.

Hvert bryggeri blir også presentert hvor de forteller om seg selv, bryggeriet og ølene sine, med tilhørende ølsmaking, alt loset gjennom seansene av kyndige Gustav Jørgensen.

Gustav blir helt sikkert også å høre med bryggeribandet, som består av bryggere/ musikere som spiller herlig blues underveis på festivalen.

Surøl- festival i festivalen

«Surøl for entusiasten!» har de kalt sin lille festival i festivalen. Inne på surøllageret blir det rigget opp til minifestival hvor surølbryggerier og blendere holder smakinger og foredrag begge dager. Det blir spennende å se hvilke overraskelser som ligger på lur…

Årets festivaløl er en collab mellom Haandbryggeriet, BrewDog og Stone Brewing Berlin, så det er mange grunner til å glede seg til helgen 26. og 27. mai i Drammen.

Mest av alt for å kjenne på friheten, kreativiteten og ølgleden som igjen skummer hos Haandbryggeriet.

Haand Ølfestival 2015

Skriv en kommentar